Uzmanından deprem yanıtı: O fay 10 kilometre uzaklıkta

Kayseri Jeoloji Mühendisleri eski Başkanı Adnan Evsen, bir vatandaşın Erkilet sorusuna yanıt verdi. Evsen, sosyal medya üzerinden gelen soruları özel çalışmayla hem zemin bilgisi hem de fay haritası çıkararak yanıtlıyor. Belsin'den fay hattı geçiyor mu? Detaylar Kayseri Olayın Kayseri Haberinde… 

Uzmanından deprem yanıtı: O fay 10 kilometre uzaklıkta

Kayseri’de deprem sorularına verdiği yanıt ile dikkat çeken Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen, bıkmadan usanmadan vatandaşı bilgilendirmeye devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 6 Şubat depremlerinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen, vatandaş, doğru ve güvenilir açıklamayı uzmanlardan duymak istiyor. Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen, Türkiye'nin dört bir yanından gelen soruları bilimsel verilere dayanarak yanıtlıyor.

Evsen, özellikle son 1 yılda şu ana kadar Kayseri’nin birçok bölgesini yakından takip ederek zemin bilgisi vererek fay haritası çıkardı. Evsen, bir vatandaşın Erkilet sorusuna da cevapsız kalmadı. Gamze isimli bir vatandaş, ‘Erkilet fayı için bir şey söyler misiniz hocam? Camikebir’deyiz biz uzun mu kısa mi tehlikeli mi?’ diye soru sordu. Evsen de, Erkilet’ten geçen fay bilgisi için, ‘O fay 10 km uzaklıkta’ şeklinde yanıt verdi.

Evsen’e benzer bir soru da Gizem isimli bir vatandaştan, ‘Adnan bey Belsin mevsim sokak PTT’nin olduğu sokağın en yakın faya mesafesi nedir ve burasının zemini nedir? Karpuzsekisinde olan 2.6’lık depremi bile hissettik çünkü burada o yüzden soruyorum’ diye soru yöneltti. Evsen de, ‘Faya 4 km mesafedesiniz. Ama kaya üzerindesiniz.’ diye açıklamada bulundu.

Uzmanından deprem yanıtladı: O fay 10 kilometre uzaklıkta

Evsen, aynı gün içinde her iki soruya benzer bir soru geldi. Vatandaş, ‘Adnan hocam Kayseri Yakut Mahallesi 3842. sokak zemini nasıl fay hattına yakınlık var mıdır?’ diye sordu. Evsen e Yakut mahallesi hakkında şu yanıtı verdi: ‘Erkilet fayına uzaktasınız. Zemin yumuşak zemin.’