Uzmanı uyardı: Yeterli miktarda için

Diyetisyen Gülpınar Ergeç, yaz aylarında vatandaşları su içmeleri konusunda uyardı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Uzmanı uyardı: Yeterli miktarda için
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hava sıcaklıkların pik noktaya ulaştığı şu günlerde vatandaşların yeterli miktarda su içmeleri konusunda uzmanından uyarı geldi. Yeterli miktarda su içilmediği takdirde hastalıkların ortaya çıkabileceğini söyleyen Diyetisyen Gülpınar Ergeç, önce vücutta yaşanan su kaybından bahsetti. 

Ergeç, “Susuzluk vücudumuzun büyük bir kısmını oluşturan suyun yetersiz alımı ya da kaybıyla karakterize durumların ortaya çıkması ile gerçekleşir. Su kaybına sebep olan durumlar; ishal, kusma, aşırı terleme ve diyabetin bir komplikasyonu olan aşırı idrara çıkma durumudur. Tüm bu durumlarda su gereksinimiz olduğundan bir miktar daha artmaktadır. Su vücudumuzdaki atık maddelerin dışarı atılmasıyla görevliyken aynı zamanda damarlar sayesinde bütün organlarımızın beslenmesini sağlar. Yani su damarlar sayesinde organları dolaşarak organ aktivitesini en üst düzeye çıkarmaya planlar.” dedi.

“Eğer susuzluk olursa böbreklerimizde bir yetersizlik sonucunda böbrek yetmezliği görebiliriz” diyen Ergeç, uyarılarına şöyle devam etti; “Ciddi bir susuzluk kaybı yaşadığımız zaman böbrek yetmezliği komaya kadar giden ciddi durumlar çıkabilir. Yani siz susuzlukla karakterize durumları yaşıyorsanız ishal, kusma, aşırı terleme yada diyabetin komplikasyonu çok sık idrara çıkma gibi durumları yaşıyorsanız, havanın sıcaklığı daha fazla ve nemliyse yada spor öncesindeyseniz mutlaka yeterli miktarda sıvı alımına önem göstermelisiniz. Unutmayın organların beslenmesi için yeterli miktarda su için.”
Uzmanı uyardı: Yeterli miktarda için