Uzmanı uyardı! Türkiye'ye yoğun bir şekilde geliyor

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, 28 Mart'ta Türkiye'ye Libya üzerinden yoğun çöl tozu geleceğini belirterek, astım, migren ve depresyon hastalarına uyarıda bulundu. Detaylar Kayseri Haberinde...

Uzmanı uyardı! Türkiye'ye yoğun bir şekilde geliyor

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı uyarıyla Türkiye'yi bekleyen hava durumuyla ilgili önemli bir paylaşım yaptı.

Ökten, 28 Mart tarihinde gökyüzünün basık olacağını kaydetti. Astım, migren ve depresyon hastalarını da uyararak dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Ökten, '28 Mart'ta Türkiye'ye Libya üzerinden yoğun çöl tozu beklenmektedir. Marmara başta olmak üzere, Özellikle Batı kesimlerde gökyüzü basık olacak. Astım, Migren ve Depresyon hastaları dikkatli olmalı' uyarısında bulunarak, havanın boğucu olabileceğine dikkat çekerek, hasta olan kişilerin bu duruma karşı tedbir almaları gerektiğinin altını çizdi.

Ökten ayrıca, 'Çöl tozu biz insanlar için tehlikelidir. Doğa için çok faydalıdır. Peki ne yapılmalı? Bizler Güney'e bakan pencereleri kapatacağız. Lodos'u mümkün mertebe solumayacağız. Daha da mümkünse maske takabilirsiniz' tavsiyesinde bulundu.

28 Mart Perşembe günü Kayseri'de hava çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde sisli ve puslu, rüzgarın ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği ön görülüyor. Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken en düşük 3, en yüksek ise 21 derece sıcaklık bekleniyor.