'Üyelerimiz mal sahibi olmak için bize ne ödedilerse tamamını kendilerine geri ödeyeceğiz'

Kayseri Marangozcular ve Mobilyacılar Odası ile Erciyes KSS Kooperatifi Başkanı Ercan Sarıkaya, Devlet desteğine ihtiyacımız var' dedi. Kooperatif çalışmaları hakkında da bilgiler veren Sarıkaya, tapuların dağıtılmaya başlandığını açıkladı. Sarıkaya, 'Üyelerimiz mal sahibi olmak için bize ne ödedilerse, o bedellerin tamamını 3 yıl içerisinde kendilerine ödeyeceğiz' diye konuştu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Üyelerimiz mal sahibi olmak için bize ne ödedilerse tamamını kendilerine geri ödeyeceğiz'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Marangozcular ve Mobilyacılar Odası ile Erciyes KSS Kooperatifi Başkanı Ercan Sarıkaya, Olay Türk TV'de konuştu. 
Kooperatif çalışmaları hakkında da bilgiler veren Sarıkaya, tapuların dağıtılmaya başlandığını açıkladı. Başkan Sarıkaya; "Biz tam 12 yılı tamamlamış bir kooperatifin amacı belli; arsaları almak, işyerlerini yapmak. Tüm işyerlerini yaptık, hamt olsun üyelerimize teslim ettik. Sonrasında hesap, kitapların görülüp üyelerimize tapularının verilmesi esastır. Bu hesapların da görülürken yeminli mali müşavirlikle çalışıyoruz. Doğru hesap, kitap, kanun ve nizam, hakkaniyet ölçüsünde yapılırsa hiçbir mahkeme kooperatifi çıkmaza sokmaz. Genel kurulda tapuları 3 ay içerisinde vereceğimize inanıyordum. Çünkü o çalışmaya hazırdık. Genel kurulda aldığımız kararlarla önceki yeminli mali müşavirin çalışmaları çöpe gitmek zorunda kaldı. Çünkü 10 yıl boyunca üyelerimize ne söz verdiysek haklarını teslim etmek için aldığımız kararlarla ilk baştan itibaren yeni baştan hesaplar görüldü. Yaklaşık 6-7 ay sürdü. 11. ay itibariyle bu hesapları bitirdik. 200 üyemizin şuanda imalat kısmında tapu dağıtımına esas hesaplarını gördük. Fotoğraf ve kimliklerini getirenlerden 40 kişininki çıktı. TOKİ'de borcunu bitirmiş olanlara tapu verebiliyoruz. Şuan 450 kişi bitirdi, kalan 250 kişinin de bayram öncesi hesapları çıkmış olacak. Kooperatifimizin elinde çok ciddi mal varlıkları var, sürdürülebilirlik adına koyduğumuz. Buradan üyelerimize taahhüt ediyorum, üyelerimizle TOKİ'den yaptığımız işlemlerde ne maaliyet çıkartıp onlar bize ne ödediyse en geç 2 buçuk 3 yıl içerisinde o bedellerin tamamını kendilerine geri ödeyeceğiz. Hiçbir bedel ödemeden işyeri sahibi olmuş olacaklar. Hem alışveriş merkezinde hem imalat kısmındaki üyelerimiz mal sahibi olmak için bize ne ödedilerse o bedellerin tamamını 3 yıl içerisinde kendilerine ödeyeceğiz" dedi.
OLAY TÜRK TV'DE BAŞKAN ERCAN SARIKAYA'NIN KATILDIĞI SANSÜRSÜZ RAMAZAN ÖZEL PROGRAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
'Üyelerimiz mal sahibi olmak için bize ne ödedilerse tamamını kendilerine geri ödeyeceğiz'