Ürgüp Tatilinde Neler Yapılır?

Ürgüp sahip olduğu özelliklerle yalnızca yerli turistlerin değil yabancıların da favorisi haline geliyor. Her şeyden önce, Ürgüp'ün öne çıkan özellikleri hakkında bilgi verelim!

Ürgüp Tatilinde Neler Yapılır?

Bu yaz farklı bir yerde tatil yapacağım diyorsanız size kesinlikle Ürgüp’ü öneriyoruz. Ürgüp; sahip olduğu özelliklerle yalnızca yerli turistlerin değil yabancıların da favorisi haline geliyor. Her şeyden önce, Ürgüp’ün öne çıkan özellikleri hakkında bilgi verelim!

Ürgüp; Kapadokya’nın kültürel miras bakımından en zengin beldesi olmasıyla dikkat çeker. Burada Kapadokya’nın en güzel vadilerini ve peri bacalarını bulabilirsiniz. Ayrıca, Ürgüp; Nevşehir’e 20 km uzaklıkta bulunan bir yerdir. Ürgüp ve çevresi; bilhassa bir dönem televizyon ekranlarında yayınlanan Asmalı Konak dizisinin ardından popüler oldu. Söz konusu dönem ve ertesinde çok sayıda kişinin Ürgüp’e gittiğini söyleyebiliriz. Eşsiz güzelliğiyle dikkat çeken Ürgüp; halen daha turizm açısından bir hayli popüler bir yer!

Ürgüp Ziyaretçilerine Neler Vaat Ediyor?

Ürgüp; tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu yüzden, burada tarihi açıdan önemli çok sayıda detaya rastlayabilirsiniz. Ayrıca, yolunuz buraya düştüğü takdirde peribacalarını da muhakkak görmelisiniz. Bunun yanı sıra, Ürgüp gezilecek yerler listenizde aşağıdaki seçenekler olmalı!

  • Temenni Tepesi: Ürgüp ile özdeşleşmiş yerlerden birisidir. Hem Temenni Tepesi hem de Anıt Mezarları herkes tarafından mutlaka görülmelidir. Erciyes Dağı’nın manzarasını seyretmek adına da bu tepeye çıkmak tercih edilebilir.
  • Vadiler – Peri Bacaları: Ürgüp’ün mutlaka görülmesi gereken yerlerinden birisi de tahmin edebileceğiniz gibi Peri Bacaları! Özellikle Güllüdere ve Kızılçukur Vadisi; yolunuzun mutlaka düşmesi gereken yerler arasındadır.
  • Ürgüp Müzesi: Ürgüp’ün en önemli değerlerinden birisidir. İlçe merkezinde yer almasından mütevellit ulaşımı son derece kolaydır. Bunun yanı sıra, bünyesinde Ürgüp tarihine ışık tutacak türden çok sayıda esere yer verir.
  • Asmalı Konak: Daha önce de ifade ettiğimiz gibi 2000’li yılların hemen başında yayınlanan bu dizi; Ürgüp’ün geniş kesimler tarafından tanınmasını sağlamıştır. Hatta, Ürgüp’ü Ürgüp yapan detaylardan birisidir. Saray konseptine sahip bir otel olmasıyla dikkat çeker. Yolu Ürgüp’e düşen herkesin Asmalı Konak’ı ziyaret etmesi tavsiye edilir. Hatta, isteyenler; ücreti karşılığında burada konaklama şansını da yakalarlar.

En İyi Ürgüp Otelleri

Ürgüp otelleri sayesinde siz de tam da hayalinizdeki gibi bir tatil yapma ayrıcalığına erişebilirsiniz. Gelin, en iyi Ürgüp otelleri hakkında çok işinize yarayacak türden bilgiler verelim!

  • The Cappadocia Hotel: Sade ama şık mimarisiyle dikkat çeken bir oteldir. Yalnızca yedi odası vardır. Mimarisi, yemekleri, ücretsiz internet hizmeti ve daha birçok özelliğiyle dikkat çeker.
  • Yusuf Yiğitoğlu Konağı: Bünyesinde 25 farklı oda vardır. Ürgüp’ün gezilip görülmesi gereken yerlerine bir hayli yakındır.
  • 4 Oda Cave Hotel: Yapımında daha çok taşların kullanıldığı bir oteldir. Yılın her zamanı açık olmasıyla dikkat çeker.
  • Sacred House Hotel: Saray konseptli ürgüp otelleri arasında kendisine yer bulur. Bünyesinde 50 farklı oda vardır. Bilhassa balayı için Ürgüp’e gelenlerin tercihi olmayı başarır.