Ünlü Profesörden çarpıcı yorum: Duayla olmuyor!

Dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, İsrail'e yönelik tepkilere dikkat çekerek, 'Yarabbi İsrail'i kahret demekle olmuyor' diyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Ünlü Profesörden çarpıcı yorum: Duayla olmuyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı’na katılan Dünyaca ünlü beyin cerrahı  Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, açılışta yaptığı konuşma ile dikkat çekti. Erciyes Üniversitesi’ni ziyaretinden karşılaştığı manzara karşısında duyduğu heyecanı gizlemeyen Aydın, birçok dünya ülkesini gezdiğini belirterek, “Dünyanın çok büyük ülkelerinde bile böyle büyük laboratuarlar, enstitülerin birbirine bağlantılı olarak, teçhizatlı bir şekilde olduğu üniversite böyle bir alt yapı görmedim” diyerek Gen-Kök Merkezi’ni, nanoteknoloji ve ilaç araştırma enstitülerini örnek gösterdi. 
İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını da gündeme taşıyan Aydın, sadece dua ederek tepki göstermenin yeterli olmayacağını vurgu yaparak, “Duanın komplikasyonu yoktur. Ama önce gayret gerekir. Bilimi sanatla; bilimi akılla, fikirle; bilimi teknolojiyle birleştirmezsen camilerde duayla kalırız. ‘Yarabbi İsrail’i kahret demekle olmuyor’ bu işler arkadaşlar” dedi. 
Salondan yükselen alkış üzerine “Alkışlarla sözümü kesmeyin” diyerek konuşmasını  sürdüren Aydın, Erciyes Üniversitesi’ni ziyaretinde gördükleri karşısında bedenen, zihnen ve ruhen tatmin olduğunu söyledi. Kuran’ın “Oku” diye başladığını ancak okumak ile hiçbir surenin olmadığını ancak yazmakla, araştırmakla, bilginin paylaşımıyla ilgili Kalem Suresi’nin olduğunu ifade etti. Son yüzyılda 150 Yahudi bilim insanının Nobel ödülünü aldığını belirten Aydın, İnşallah Kayseri Nobel’e gidecek yolun başlangıcı olur” diye konuştu.