Ünlü Gazeteci Gül'ün dayısını yazdı

Kayseri Kitap Fuar günleri devam ederken Ünlü kitap eleştirmeni, Gazeteci Doğan Hızlan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dayısı şair-yazar Abdullah Satoğlu'nu ve Kayseri'yi köşesine taşıdı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Ünlü Gazeteci Gül'ün dayısını yazdı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bu yıl 6’ıncı düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı tüm hızıyla devam ederken, Ünlü kitap eleştirmeni Gazeteci Doğan Hızlan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dayısı Şair-Yazar Abdullah Satoğlu ve Kayseri’yi köşesine taşıdı. “Kayseri Üzerine” başlığı ile konuyu Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesine taşıyan Hızlan’ın köşe yazısında, “Ben kentlerin biyografisi kaleme alınırken, oranın önemli kişilerinden de söz edilmesini yazarlara sık sık hatırlatırım. Abdullah Satoğlu’nun ‘Kayseri! Kayseri!’ kitabı bu özelliği taşıyor. Yıllarca Kayseri’nin içinden geçtim, oradan Ürgüp’e gittim. Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, Semih Balcıoğlu Karikatür Yarışması düzenlemişti. Ben de jüri üyesiydim. Onun adına bir galeri de açılmıştı. Daha sonra da Erciyes Üniversitesi’nde bir sanat fuarının açılışı konuşmasını yaptım.Kitap, Satoğlu’nun ‘Kayseri!, Kayseri! Üzerine Birkaç Söz’ yazısıyla başlıyor…” diyor. 

Ünlü Gazeteci Gül'ün dayısını yazdı
Abdullah Satoğlu kimdir?
15 Mayıs 1934’te Kayseri dünyaya gelen Abdullah Satoğlu, ilk ve ortaöğrenimini Kayseri’de tamamladıktan sonra, İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Sanat çevrelerinde “Lâle Şairi” olarak tanınan Abdullah Satoğlu’nun ilk şiirleri 1949’da “Erciyes’e” ve Kayseri Halkevi Dergisi’nde yer almıştı. Şiir ve yazılarını sonraki yıllarda Orkun, Türk Sanatı, Erciyes, Filiz, Boğaziçi, Çağrı, Gülpınar, Bahçe, Türk Edebiyatı, Millî Kültür ve Türk Dili gibi dergilerde yayımladı. Türkiye Yazarlar Birliği, MESAM, Gazeteciler Cemiyeti ve İLESAM üyesi olan Satoğlu’nun ‘Bir Demet Lale’ adlı kitabı Arapçaya çevrildi. 

Doğan Hızlan'ın yazısının tamamını okumak için TIKLAYINIZ!