Ünlü Gazeteci'den 'Kayseri'de Diyaliz yolsuzluğu' iddiası!

Yolsuzluk iddiası Kayseri'ye sıçradı. İddiaya göre insanların sağlığı üzerinden milyonlar kazanılmış. İşte detaylar...

Ünlü Gazeteci'den 'Kayseri'de Diyaliz yolsuzluğu' iddiası!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Murat Ağırel, Diyaliz Yolsuzluğu-1 başlıklı bir yazı kaleme aldı. Önemli iddiaların yer aldığı yazıda Kayseri'de var. 

"ELİME BİR RAPOR GEÇTİ..." 
"Değerli dostlarım bu sefer size diyaliz hizmetleri veren firmaların, rant uğruna insanların sağlığı ile nasıl oynadıklarını ve nasıl bir rant ağı kurduklarını anlatacağım." diyen Ağırel, eline konuyla ilgili bir raporun geçtiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: Elime bir rapor geçti. Raporun içerisinde yer alan bilgilerin üzerine gittikçe mevzu inanılmaz derinleşti ve ortaya sağlık üzerinden kazanılan milyonlarca liraya ulaştı.
Diyaliz dediğime bakmayın, mesele insan sağlığı...
İŞTE AĞIREL'İN YAZISINDA YER ALAN KAYSERİ İDDİASI: 1 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE FAYDA SAĞLADI 
- Bir başka örnekte, Kayseri'de FMC Türkiye, devlet hastanesinde bir nefrolog ile ortak girişime girerek, "2 yıl sonra, hasta sayısı önceden belirlenmiş seviyelere yükseldiğinde [doktor] hisselerini önceden belirlenmiş miktarlarda satacaktır ve şirkete olan borçları bu miktardan düşülecek ve kalanı kendilerine ödenecektir" deniliyor.

- Rapora göre Ağustos 2012'de FMC Türkiye, ismi verilmeyen aynı doktorun yüzde 20'lik hissesini satın almak için klinikteki hasta sayısına göre bir satın alma fiyatı sağlayan bir hisse satın alma sözleşmesi imzaladığı anlaşıldı. 2012 ve 2013 yılları arasında doktor 63 bin dolar aldı. 2014 yılında, yüzde 20 hissesi için işlemle ilgisi olmayan borçlar da dahil olmak üzere nakit ve borç indirimi olarak 451 bin Dolar aldı. Ödeme, esas olarak satış sırasında kliniğe kayıtlı hasta sayısına dayanıyordu. Genel olarak, FMC, Türkiye'deki uygunsuz davranışın bir sonucu olarak 1 milyon doların üzerinde fayda sağlamıştır.

İşte tüm bu tespitleri Amerikalılar, Türkiye'deki FMC firmasının faaliyetleri sırasında belirliyor.

Aktarılan ifadeler insanın yüzünü kızartacak suçlar.

Dikkat ettiyseniz bir cümle geçti... İnsan sağlığı üzerinden kendisine binlerce dolar para kazandıran bir profesör için cümle kurulurken "Profesörle bağları olan Türk Sağlık Bakanı" denildi.

O Bakanla görüştüm.

Kim olduğunu da bir sonraki yazımda anlatacağım...

Gazeteci Murat Ağırel'in yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN