Ünlü deprem uzmanı Kayseri heyetine ne anlattı?

Son günlerde yaptığı Kayseri açıklamaları ile dikkat çeken Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ü Kayserili isimler ziyaret etti. Ziyaretin gündeminde ne vardı? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Ünlü deprem uzmanı Kayseri heyetine ne anlattı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, son günlerde Türkiye’de art arda yaşanan depremlere ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu. Görür, depremlerin ardından Kayseri’yi uyararak, “Kayseri ili aktif Ecemiş Fay zonunun üzerinde yer alıyor ve Sarız Fay zonuna da yakın. Sırf Naci Görür’ü yalanlayacağım diye yanlış yapmasınlar. Hele yerel yöneticiler asla. Ecemiş fayı yavaş da olsa stres biriktiriyor. Şu ana kadar hangi bölümünde ne kadar biriktirmiş bilemeyiz.” ifadelerini kullanmıştı. 
Bu açıklamaların ardından Kayseri’den Prof. Dr. Görür’e dikkat çeken bir ziyaret gerçekleşti. TMMOB Kayseri il Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Mustafa Umut Özdemir ile birlikte Türkiye’de deprem araştırmaları alanında önemli bilim insanları içinde yer alan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ ü ziyaret etti.
Yapılan ziyarette 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremler gündeme alındı. Bir deprem ülkesi olan Türkiye de geçmişte yaşanan ve günümüzde de devam eden depremler hakkında görüşme yapılırken Kayseri ilimiz hakkında da görüş alışverişi yapıldı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Bu depremlerin devamında birçok ilimizde olduğu gibi Kayseri için de risk devam etmektedir. Bu nedenle Kayseri’de düzenlemeyi planladığımız ‘Deprem Çalıştayı’’ ile ilgili amacımızı çok iyi anlayarak bize destek ve katkılarını esirgemeyeceğini belirten Prof. Dr. Naci Görür’ e misafirperverliği için teşekkür ederiz.” denildi.