Ünlü besici: Bu fiyatı teklif eden dernek ve vakıflar ahlaksızdır

Besicilik sektörünün şehrimizdeki büyük oyuncularından Duru Besi'nin Yönetim Kurulu Başkanı İlker Horoz, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bazı dernek ve vakıfların üreticiye düşük fiyatlar teklif ederek ahlaksızlık yaptığını söyledi.

Ünlü besici: Bu fiyatı teklif eden dernek ve vakıflar ahlaksızdır
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Duru Besi Yönetim Kurulu Başkanı İlker Horoz, büyükbaş hayvanların binbir emek ve zahmetle tüm ekonomik zorluklara rağmen 30 ay boyunca beslenerek bugüne getirildiğini belirterek, “Bazı vakıf ve dernekler vatandaşa adınıza, vekaletle kurbanınızı keseceğiz diye ortaya düşüyor. Güya hayra vesile olmuş oluyorlar. 

Ama sonra üreticiye çiftçiye gidip alnının teriyle binbir emekle 30 ay boyunca bakıp besledikleri büyükbaş hayvanların kilosuna 50 lira teklif edecek kadar ahlaksızlaşıyor.

Bu vakıf ve derneklere sesleniyorum; kurban bayramında çiftçiyi üreticiyi soymaya kalkmayın.

Büyükbaş hayvanın kilogram fiyatı Türkiye’nin neresine giderseniz gidin 60 liradan aşağı değil.

Yemin tonu 7 bin TL olmuşken sözde hayır hasenat kuruluşu olan bu dernek ve vakıfların yapmaya çalıştığı en hafif tabirle ahlaksızlıktır.

Bizim kapımıza gelip bu teklifi yapan olursa bizden çok ağır hakaretler işitir.

Çiftçi ve üretici kardeşlerimiz de bu yamyamlığa müsade etmesin.” ifadeleriyle tepkilerini dile getirdi.

Horoz, sektör temsilcilerinin de çiftçi ve üreticinin mağdur olmaması için devrede olması gerektiğini belirterek, “ahırda çile çeken çiftçimizin, besicimizin, üreticimizin para kazanamadığı yerde sektör temsilcilerinin grantuvalet açıklamalar yapmasının da bir anlamı kalmaz. Sektör temsilcileri bu soygun girişimine derhal dur desin” şeklinde konuştu.