476 üniversite mezunu 12 kişiden biri olabilmek için yarıştı!

Üniversite mezunu gençler kamu kurumlarında iş sahibi olabilmek için mücadele ediyor. Kayseri Erciyes Üniversitesi'ndeki sözleşmeli personel alımına yapılan başvuru sayısı, hem işsizliği hem de gençlerin kamuda iş sahibi olabilme hayallerini gözler önüne serdi.

476 üniversite mezunu 12 kişiden biri olabilmek için yarıştı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- Erciyes Üniversitesi (ERÜ) sözleşmeli personel (4/b) yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlar işsizliğin fotoğrafını da yine gözler önüne serdi. 
Üniversite Hastaneleri bünyesinde görev yapacak olan 8 lisans mezunu hemşire alımı için 275 kişi başvuru yaptı.  Bir kişinin alınacağı Sağlık Teknikeri (Tıbbi Laboratuvar) alımı için de 90 başvuru yapıldı. Sağlık Teknikeri (Diyaliz) için de 3 kişinin alınacağı duyuruldu. Bu kadro içinde 111 kişi başvuru yaptı. Üniversite asıl ve yedeklerin listesini açıkladı. 
BELGE TESLİMİNE TAM KAPANMA AYARI!
Diğer yandan asıl listede yer alanların belge teslim sürecine de tam kapanma ayarı yapıldı.
İlgili duyuruda, “İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge gereğince; hafta içi, hafta sonu ayrımı olmaksızın 29/04/2021 Perşembe günü saat 19.00'da başlayıp, 17/05/2021 Pazartesi günü saat 05.00'de bitecek şekilde tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağından dolayı, listede asıl olarak yerleşen adaylardan istenilecek belgelerin teslim tarihi 17/05/2021 tarihinde tekrar ilan edilecektir” denildi.