Ünalmış'tan, gözaltı tepkisi!

Sosyal medya platformu Youtube'da sokak röportajı yapan 'Kendine Muhabir' , 'Sade Vatandaş' ve 'İlave TV' kanallarının sahiplerinin gözaltına alınmalarına tepki gösteren Ünalmış, 'Görevleri, sorgulamak, sorgulatmak, kıyaslamak, tekelleşen basın araçlarının egemenliğinde sesi çıkmayan insanların sesi olmak, güçlerinin yettiği kadar basın özgürlüğünü yaşatmak olan basın emekçilerinin göz altına alınması açıkça Anayasa'nın ihlalidir' dedi.

Ünalmış'tan, gözaltı tepkisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

YouTube üzerinden sokak röportajı yayınlayan kanallara yönelik gözaltı kararına tepki gösteren CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Niyazi Ünalmış, bu yolla basın özgürlüğünün engellendiğini ve Anayasa'nın ihlal edildiğini dile getirdi.

Ünalmış, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 28. maddesinde düzenlenen "Basın Hürriyeti"; basının hür olduğunu, sansür edilemeyeceğini, devletin basın özgürlüğünü temin edecek ve haber alma özgürlüğünü sağlayacak tedbirleri almakla yükümlü olduğunu kapsamaktadır.
Anayasa böyle emrediyor, ama ülkemizdeki uygulamalar için geçerli mi ? Elbette hayır! Ülkemizde Basın Özgürlüğü sadece anayasadaki maddeden ibarettir.
Yine anayasamıza göre temel hak ve hürriyetler ancak kanunla sınırlandırılacaktır. Ülkemizdeki uygulamalara baktığınızda bırakın kanunu, bir kişinin iki dudağı arasındaki söze bakarak kısıtlamalar, sınırlamalar gerçekleşebiliyor. Yazık...Dün sabah saatlerinde sokakta yaşam ve meslek mücadelesi veren, sokak röportajı yapan 3 basın emekçisi göz altına alınmıştır... Görevleri, sorgulamak, sorgulatmak, kıyaslamak, tekelleşen basın araçlarının egemenliğinde sesi çıkmayan insanların sesi olmak, güçlerinin yettiği kadar basın özgürlüğünü yaşatmak olan basın emekçilerinin göz altına alınması açıkça Anayasa'nın ihlalidir. 2021 yılında yayınlanan Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde 180 ülke arasında 153.sırada olan, gazetecilerin, basın emekçilerinin her geçen gün daha fazla tutuklandığı, basın araçlarının iktidarın tekelinde olduğu ülkemizde; bilinmeli ki,
"BASIN EMEKÇİLERİ YALNIZ DEĞİLDİR"
Onların bu haklı mücadelelerinde her alanda onların yanındayız. İktidar ve avaneleri kontrollerini kaybetmiş, aç olan milletin yaralarına merhem olmak yerine aykırı sesleri kısarak, muhalifleri yok ederek iktidarlarını ellerinde tutmak gayretindelerdir. Gidecekleri gün yakındır. Halkın iktidarında hiçbir basın emekçisi özgürlüğünden olmayacaktır.