Ünal : Güçlü devletler, temsilcisi olan memurlarını da güçlü kılar

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Kamil Ünal, 'Güçlü devletler, temsilcisi olan memurlarını da güçlü kılar' diyerek TBMM'de görüşülen maaş artışlarıyla ilgili kanun teklifiin revize edilmesini istedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri bülteninde…

Ünal : Güçlü devletler, temsilcisi olan memurlarını da güçlü kılar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Kamu Sen üyeleri , maaş artışlarının taleplerini karşılamadığı gerekçesiyle alanlara indi. Cumhuriyte Meydanı’nda açıklama yapan Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Kamil Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklama yaptığı 11 Mayıs 2023 tarihinden bugüne ekonomide yaşanan gelişmeler nedeniyle hak kayıplarına uğradıklarını belirterek,  “Öyleki, Sayın Cumhurbaşkanının 11 Mayıs 2023 günü en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye yükseltileceği yönündeki açıklamaları, asgari ücret düzeyinde maaş alan kamu çalışanlarını umutlandırsa da o günden bugüne ekonomide yaşanan gelişmeler, yapılacak bu artışın da kamu çalışanlarının zararını telafi etmeye yetmeyeceğini göstermektedir. 11 Mayıs’ta dolar kuru 19,5TL, euro 21,45TL, 1gram altın 1.273TL seviyelerindeydi. Şimdi ise dolar 26 TL, euro 28, 40TL, 1gram altın ise 1.610 TL olmuştur. Açıklamanın yapıldığı gün, 22 bin TL karşılığı 1.125 dolar,1.026 euro etmekte, bu miktarla17,3 gram altın alına bilmekteydi” dedi. 

Ünal : Güçlü devletler, temsilcisi olan memurlarını da güçlü kılar
Temmuz ayında memur maaşlarına yapılan artışların yetersiz ve eksik olduğunu ifade eden Ünal, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Yüzüncü kuruluş yıl dönümünü kutlayacağımız Türkiye Cumhuriyetimizin, kadim devlet geleneğimizden miras aldığı köklü bir kamu yönetimi ve memur anlayışı vardır. Güçlü devletler, temsilcisi olan memurlarını da güçlükılar.
Biliyoruz ki Devletimiz güçlüdür; memurlarını ve emeklilerini mağdur etmemiştir, bundan sonra da etmeyecektir. Sayın Cumhurbaşkanına da bu konudaki güvenimiz sonsuzdur. Türk memurunun ve emeklilerimizin taleplerini mutlaka dikkate alacağına ve ifade ettiğimiz sorunları en kısa sürede çözüme kavuşturacağına yürekten inanıyoruz. Bu bakımdan maaş artışlarıyla ilgili ifade ettiğimiz aksaklıklar, TBMM’de mutlaka değerlendirilmeli, bu teklif revize edilerek aileleriyle birlikte 20 milyonu bulan memur ve emeklilerimiz için Devletimizin toplu sözleşme hükümlerine ilave olarak yaptığı bu iyileştirme, tam anlamıyla amacına ulaşmalıdır.”