Una, ekmeğe, makarnaya zam mı gelecek?

Türkiye Toprak Mahsulleri Ofisi 2023 buğday ve arpa alım fiyatları netleşmesiyle Kayserili vatandaşları una, ekmeğe, makarnaya zammı gelecek kaygısı aldı? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Una, ekmeğe, makarnaya zam mı gelecek?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz mayıs ayındaki seçim çalışmaları için gittiği Rize’de yaptığı mitingde yaş çay alım fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamadan sonra ÇAYKUR 1 ay sonra çay fiyatlarında ortalama yüzde 43’lere varan zam yapmıştı.
Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hasat döneminin başladığını görüyoruz. Geçen ay başında yaş çay alım fiyatı açıkladık. Bugün de TMO 2023 buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledik” diye belirterek TMO 2023 buğday ve arpa fiyatı alımı için “Üreticilerimizin eline ton başına ekmeklik buğdayda 9 bin 250 lira, arpada ise 7 bin 500 lira geçecektir” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası Türkiye Toprak Mahsulleri Ofisi 2023 buğday ve arpa alım fiyatları açıklaması Kayserili vatandaşların aklına “Çaydan sonra tahıl ürünlerine de mi zam gelecek?” sorusunu getirdi. Geçen yıl TMO arpa ve buğday fiyatlarının artış oranı ise bu yıl yüzde 45’ler civarında olması Kayserili vatandaşları kaygılandırırken tahıl ürünleri olan başta ekmek, un, makarna, bulgur, fiyatlarında zam olup olmayacağı olacaksa ne kadar olacağı ise merak konusu oldu.
Öte yandan geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TMO alım fiyatları; Sert Ekmeklik Buğday için 6.050 TL/Ton, Arpa için ise 5.500 TL/Ton, açıklanmıştı.