Umut Çınarı Derneği'nden sert tepki: FETÖ'den ders almayıp, yeni FETÖ'lere yol açanlar var!

Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanı Ümit Özer, 'FETÖ'den ders almayanların, yeni FETÖ'lere yol açmasına, beyinleri maskeli protokollerle yıkamasına asla izin vermeyeceğiz' açıklamasıyla dikkat çekti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Umut Çınarı Derneği'nden sert tepki: FETÖ'den ders almayıp, yeni FETÖ'lere yol açanlar var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanı Ümit Özer, dikkat çeken açıklamalar yaptı. "Türkiye, PKK terör örgütü ile mücadele ederken, FETÖ ve benzeri terör örgütlerinin, yapılanmaların da yine bu ülkenin başına ne büyük belalar açtığı hala hafızalardaki yerini koruyor. Yakın tarihte yaşanan hain darbe girişimi bu gibi oluşumlar karşısında daha dikkatli, daha duyarlı ve daha uyanık olunması gerektiğini ortaya koymuştur" diyen Özer, "Dün bu örgütle el ele gezenlerin, aynı yağmur altında ıslananların, ‘ne istediniz de vermedik’ diyenlerin ne yazık ki, yaşanan onca olaya, acılara rağmen hala ders almadıklarını ibretle izliyoruz, görüyoruz" dedi.

Artık bu toplumu germekten, kırmaktan, komşuyu komşuya, akrabayı akrabaya düşmanlaştırmaktan, ayırmaktan vazgeçin

Başkan Özer, ayrıca şehit haberleri sonrasında bazı çevrelerin toplumu ötekileştiren açıklamalar yaptığına dikkat çekerek, "Artık bu toplumu germekten, kırmaktan, komşuyu komşuya, akrabayı akrabaya düşmanlaştırmaktan, ayırmaktan vazgeçin" diye konuştu. Başkan Özer, "Acı günlerden geçiyoruz. Hain terör örgütünün saldırıları sonrası art arda acı haberler aldık. Canımız yandı, yüreklere ateş düştü. Kınalı kuzular bu vatan için canlarını siper ederken, şehitler üzerinden, acılar üzerinden siyasi çıkar uğruna birileri toplumu germeye, ötekileştirmeye devam ediyor.Ne yazık ki her zamankinden daha kenetlenmemiz gereken günlerde sorumluluk sahibi olması gerekenlerin kin ve nefret içeren dili toplumda daha farklı yaralar açıyor. Buradan bizi biz yapan, bir arada tutan değerler üzerinden nemalanmaya çalışanları, anneler ve evlatları üzerinden acımasızca menfaat devşirmeye çalışanları kınıyoruz. Artık bu toplumu germekten, kırmaktan, komşuyu komşuya, akrabayı akrabaya düşmanlaştırmaktan, ayırmaktan vazgeçin. Bu millet acıda da sevinçte de bir arada olmasını bilir. Yeter ki siz topluma nefret tohumları ekmekten, bizi biz yapan değerleri yok etmekten, kardeşlik bağlarına zarar veren ve hiçbir faydası olmayan emellerinizi vicdanların üzerinden çekin. Bu duygu düşüncelerle bir kez daha bu vatan için kahramanca mücadele veren, bu uğurda şehit olan Mehmetçiklerimizi saygıyla, rahmetle anıyoruz. Yaralı olan kahramanlara da acil şifalar diliyoruz. Terör kimden gelirse gelsin, amasız fakatsız her zaman olduğu gibi bir kez daha lanetliyoruz" şeklinde konuştu.

Cemaatlerle protokol tepkisi

Açıklamasında "Türkiye, PKK terör örgütü ile mücadele ederken, FETÖ ve benzeri terör örgütlerinin, yapılanmaların da yine bu ülkenin başına ne büyük belalar açtığı hala hafızalardaki yerini koruyor. Yakın tarihte yaşanan hain darbe girişimi bu gibi oluşumlar karşısında daha dikkatli, daha duyarlı ve daha uyanık olunması gerektiğini ortaya koymuştur" ifadeleri ile de dikkat çeken Başkan Ümit Özer, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 'cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceğiz' açıklamasına tepki gösterdi. 

Umut Çınarı Derneği'nden sert tepki: FETÖ'den ders almayıp, yeni FETÖ'lere yol açanlar var!

Ülkemize 'fikri hür vicdanı hür' nesil lazım! Beyinleri maskeli protokollerle yıkamasına bu nedenle asla izin vermeyeceğiz

Özer, şunları söyledi: Dün bu örgütle el ele gezenlerin, aynı yağmur altında ıslananların, ‘ne istediniz de vermedik’ diyenlerin ne yazık ki, yaşanan onca olaya, acılara rağmen hala ders almadıklarını ibretle izliyoruz, görüyoruz. Milli Eğitim Bakanı olduğunu unutan Yusuf Tekin’in, Milletin kürsüsünden milletin gözüne baka baka tarikatlara yönelik, "Onlarla protokol yapmaya devam edeceğiz" sözleri de bu ibretlik tablonun yansımasıdır! Günlerdir tartışılan, gündemi meşgul eden bu konuda anlamayanlara, anlamak istemeyenlere bir kez daha sesleniyoruz; eğitim tarikatlara, cemaatlere, karanlığa terk edilemez. Bu ülkenin fidanları ancak ve ancak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, ‘fikri hür vicdanı hür’ bir şekilde O’nun gösterdiği hedefe doğru yürüyerek, Cumhuriyetin ışığıyla çağdaş uygarlık seviyesine ulaşıp, karanlığı yenebilir. Bilinmesini isteriz ki, bu ülkenin geleceği olan çocuklarımız asla sahipsiz değil. FETÖ’den ders almayanların, yeni FETÖ’lere yol açmasına, beyinleri maskeli protokollerle yıkamasına bu nedenle asla izin vermeyeceğiz. Laik, bilimsel, kamusal, eşit, adil eğitim için mücadelemizi her zaman her alanda sürdüreceğiz. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı yakın dönemden ders alınmayarak, o günleri unutanlara, yol açanlara karşı durarak, tarikat ve cemaatlerin devletin kurumlarına, okullara sızmasını, milli güvenliği, milli eğitimi, milleti, geleceğimizi, çocuklarımızı tehdit etmesine, devlet sırlarına, insanların kişisel verilere hukuksuz şekilde ulaşıp, kirli emellere kılıf uydurulmasına, asıl korunması gereken değerlerin bilimden uzak eğitim politikaları ve liyakatsiz kişilerle değersizleştirilmesine seyirci kalmayacağız!

Umut Çınarı Derneği'nden sert tepki: FETÖ'den ders almayıp, yeni FETÖ'lere yol açanlar var!

Milli Eğitim Bakanına seslendi

Milli Eğitim Bakanı Tekin'e seslenen Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanı Ümit Özer, "Buradan ‘tarikat ve cemaat sevdasını’ dillendiren Bakana sesleniyoruz;  Türkiye Cumhuriyeti’nin tarikat ya da cemaatlere ihtiyacı yok. Çünkü Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Bu Devlet gerektiğinde her imkanı vatandaşının önüne koyacak imkanlara sahip güçlü bir Devlet’tir.
Sizler, illa protokol yapmak istiyorsanız denetimsiz, ne oldukları bilinmeyen, güvenilmeyen, vatandaşın dini duygularını istismar eden, şeffaflıktan uzak, gizli yapılarla, oluşumlarla değil, bu ülkenin aydın, şeffaf, örnek, denetlenebilir, her zaman hesap verebilir  STK’larıyla yapın.  
İlla protokol yapmak istiyorsanız toplumda ortaya konan umutsuzluğa umut olmaya çalışan, toplumun mimarı, üretkenliğin ve vicdanın simgesi kadınları, yarınımız olan çocukları korumak için yola çıkan, aydın yarınlar için mücadele eden Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği ile yapın" dedi. Özer, ayrıca "Cumhuriyet’in 100’üncü yılında artık çocuklarımıza, geleceğimize zarar verecek söylemleri, protokolleri terkedin, bu ülkeyi bilimsiz karanlığa mahkum etmeyin" çağrısı yaptı.