Umut Çınarı Derneği Başkanından sert tepki: Okullarda cemaatler cirit atıyor!

Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanı Ümit Özer, ÇEDES projesine tepki gösterdi. 'Müfredat zikzakları ile de laik ve bilimsel eğitimi engellemek isteyenler, sorgulayan değil, itaat eden, tekçi bir nesil amacı güdenler, ülkeyi karanlığa sürüklüyor' diyen Özer, ayrıca çiftçilere yönelik sözleri ile de dikkat çekti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Umut Çınarı Derneği Başkanından sert tepki: Okullarda cemaatler cirit atıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanı Ümit Özer, okullarda tartışma yaratan ÇEDES uygulamalarına tepki gösterdi. 

Dikkat çeken tepki

'ÇEDES ne mi? 'Tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceğiz' diyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve arkadaşlarının çok sevdiği tarikat ve cemaatleri okullara sokmak için uydurduğu 'süslü' projenin adı!' ifadelerini kullanan Özer, 'Cumhuriyet ve kazanımlarından rahatsız olan sorunlu zihniyetin, maskeli balosu, uydurma projelerle din istismarı her alanda devam ediyor. İstismarcılar, kılıktan kılığa giriyor, oyun içinde oyun sahneliyor. Müfredat zikzakları ile de laik ve bilimsel eğitimi engellemek isteyenler, sorgulayan değil, itaat eden, tekçi bir nesil amacı güdenler, ülkeyi karanlığa sürüklüyor. Ne yazık ki, 'cemaat' adı altında ülkenin başına bela edilen onca olaydan, yaşanan acılardan, yap boz tahtasına çevirdikleri ‘eğitim’sizlik kabusundan ders çıkarılmıyor! Okullarda cemaatler cirit atıyor, çocuklar bu zihniyetin rant, lüks, şatafat dünyasına alet ediyor! Bir kez daha haykırıyoruz, Bilimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır' diye konuştu. 

Tarikat ve cemaatlere milyonlar aktaracağınıza yetersiz beslenen, okulu bırakan çocuklara kaynak aktarın!

15 Temmuz hain darbe girişimini de hatırlatan Başkan Ümit Özer, 'Haykırıyoruz; adaletsizlikleriniz, ülkenin en hassas kurumlarına sızmalarına göz yumduğunuz, beraber yol yürüdüğünüz, büyüttüğünüz, ülkenin başına bela edip, 15 Temmuz'u yaşattığınız acılar, kayıplar yetmedi mi! Keyfi tutumlarınız nedeniyle heba edilen yıllar yetmedi mi? Ey kendi geleceklerini, ülkenin geleceğine tercih edenler, koltuk uğruna değerleri hiç edenler, buna göz yumanlar, destek olup, iktidar nimetlerine dalıp, göz yumduranlar, proje üretecekseniz, insanların değerlerini, inançlarını sömürmekten, cemaat tribünlerine oynamaktan, Cumhuriyetle kavgadan artık vaz geçin! Tarikat ve cemaatlere milyonlar aktaracağınıza ülkede yetersiz beslenen her 2 çocuktan birine, yoksulluk yüzünden okulu bırakmak zorunda kalan her 4 öğrenciden birine proje üretin' dedi.

Tarikat ve cemaatlere kaynak aktaracağınıza yerli ve milli çiftçilere kaynak aktarın

Özer, ayrıca tepkisinde şunları söyledi: Tarikat ve cemaatlere özel proje üretip, onlara milyonlar aktaracağınıza, ‘Ekilmedik bir karış yer bırakmayın’ dediğiniz, ama gerçekte ekmesin diye mücadele ettiğiniz, sahipsiz bıraktığınız, ithalat yasaklama balonuyla şirin gözüktüğünüz, ancak gerçekte yurt dışına, yabancı çiftçilere tercih ettiğiniz özbeöz çiftçilerimize destek verin.
Tarikat ve cemaatlere, yabancılara milyonlar aktaracağınıza, bu ülkenin kaynaklarını peşkeş çekeceğinize üretmekten çekilmelerine sebep olduğunuz, enflasyon karşısında yıllardır ezdiğiniz, derin yoksulluğa, çaresizliğe sürüklediğiniz, TMO aracılığıyla da her yıl alay ettiğiniz, emekleri hiç ettiğiniz, öksüz ve yetim bıraktığınız yerli ve milli çiftçilerimize sahip çıkın, milyonlar aktarın, destek olun.