UMKE ekipleri Koramaz Vadisi'nde ter döktü
Afet ve acil durumlara hazırlık çalışmalarını sürdüren UMKE ekipleri, Koramaz Vadisi'nde gerçekleştirilen eğitim kampında bir araya geldi.
Afet ve acil durumlarda görev yapan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) gönüllüleri, Kayseri'de düzenlenen eğitim kampında hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerden geçti. Koramaz Vadisi'nde gerçekleştirilen kamp boyunca sağlık personeline medikal kurtarma alanında kapsamlı eğitimler verilirken, olası afet ve acil durumlara yönelik müdahale kapasitesinin artırılması hedeflendi.
3 günlük yoğun eğitim programı
Bölge Kayseri UMKE'nin 2026 yılı faaliyet planı kapsamında düzenlenen UMKE Medikal Kurtarma Uygulamaları ve Eğitimi, 16-18 Haziran tarihleri arasında Koramaz Vadisi'nde gerçekleştirildi.
Üç gün süren programın ilk gününde teorik eğitimler verilirken, ikinci ve üçüncü günlerde saha uygulamaları yapıldı. Eğitime 10 eğitmen ve 26 sağlık personeli katıldı. Böylece 11. Bölge (Kayseri, Nevşehir ve Niğde) UMKE bünyesinde görev yapan gönüllü personel sayısı 314'e ulaştı.
Afetlere hazırlık için uygulamalı eğitimler
Eğitim programı kapsamında katılımcılara olay yeri yönetimi, emniyet ve güvenlik, triyaj, arrest yönetimi, ileri havayolu ve damar yolu yönetimi, travma acil olgu yönetimi, sistem travmalarına yaklaşım, crush sendromu ve ekstremite amputasyonları gibi birçok konuda teorik ve uygulamalı eğitim verildi.
Ayrıca çevresel aciller, stres altında çalışma ve çatışma yönetimi, kısıtlı alanlarda medikal kurtarma, hasta ve yaralı taşıma teknikleri ile acil müdahale ünitesi kurulumu ve işletimi konularında da uygulamalar gerçekleştirildi.
Sağlık Müdürü Erşan’dan UMKE ekiplerine teşekkür
Eğitimin son gününde kamp ve tatbikat alanını ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, UMKE ekiplerinin afet ve acil durumlarda üstlendiği kritik görevlere dikkat çekti.
Eğitim ve tatbikatların, sahada sunulacak medikal kurtarma ve acil sağlık hizmetlerinin kesintisiz ve etkin şekilde sürdürülebilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirten Erşan, özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
Ziyarette Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Figen Gürbeden ile Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Kadir Çetinkaya da yer aldı.

