Ülkü Ocakları Şehitler için yürüdü

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı şehitler için yürüdü. Sarıkamış Şehitlerini anmak için yapılan yürüyüşün ardından açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları İl Bakanı Halit Yağmur, 'Atalarımız tarih boyunca Orta Asya'dan Viyana önlerine kadar toprağı kanı ile şereflendirmiş, Türk'ün vatan aşkının eşi ve benzeri daha tarihte görülmemiştir. Bugün yaptığımız yürüyüş de vatan sevgisini unutmamak ve unutturmamak adınadır.' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ülkü Ocakları Şehitler için yürüdü
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’nın her yıl düzenlediği Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşü bu yıl peş peşe gelen şehit haberlerinin ardından farklı bir anlam kazandı. Erciyes Üniversitesi’nden başlayarak Kartal Şehitliği’nde son bulan yürüyüş sırasında, yürüyüşe katılanlar yol boyunca, "şehitler ölmez, vatan bölünmez" , "ne mutlu Türk’üm diyene", “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Alparslan Türkeş’in askerleriyiz” şeklinde sloganlar attı. 

Ülkü Ocakları Şehitler için yürüdü
Kartal Şehitliği’nde son bulan yürüyüşün ardından önce Kur’an-ı Kerim okundu. Burada açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları il Başkanı Halit Yağmur, “Bugün vatanını, bayrağını candan aziz bilen, Al Bayrağın dalgalanması için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen ulu canlarımızı, bizlere her daim ışık olan o serden geçen neferleri anmak için toplandık. Büyük Türk Milleti’nin millet kalma yolunda ödediği bedeller, asil şehitlerimizin kanlarıyla tescillenmiştir.” dedi. 

Ülkü Ocakları Şehitler için yürüdü
Irak’ın kuzeyinde hain saldırı sonucu şehit olan 12 askeri de unutmayan Yağmur, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz günlerde yaşanan hain saldırılar sonucu 12 vatan evladımız şehit oldu. Bu onlar için bir yok oluş değil. Onlara ağuşunu açmış yüce peygambere bir yürüyüştür. Ruhları şad olsun. Hepsine Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Her yıl yaptığımız Sarıkamış yürüyüşü vesilesiyle bu sene de Sarıkamış şehitlerimiz ve bütün şehitlerimizi andık. Bu tarihi vaka ile bir soğuğun nasıl içimizi kavuracak hale geleceğini ne yazık ki milletçe öğrendik. Atalarımız tarih boyunca Orta Asya’dan Viyana önlerine kadar toprağı kanı ile şereflendirmiş, Türk’ün vatan aşkının eşi ve benzeri daha tarihte görülmemiştir. Bugün yaptığımız yürüyüş de vatan sevgisini unutmamak ve unutturmamak adınadır. Şunu hiçbir zaman unutmayalım; biz ülkücü gençlik olarak rahmetli Ruhi Kılıçkıran ile başlayan şehadet serüvenimize 5 bin ağabeyimiz ile devam etmiş, en son Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile tescillenmiştir. Şerefli bir mazinin sahibiyiz” 

Ülkü Ocakları Şehitler için yürüdü
Açıklamaların ardından Ülkü Ocakları İl Başkanı Yağmur ve beraberindeki Kartal Şehitliği’ni ziyaret ederek, şehitler için dua etti.