'Uğrunda ölmeye hazırız Paşam'

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Heyet-i Temsiliye Reisi olarak, 'Uğrunda ölmeye hazırız Paşam' sözleriyle karşılandığı Kayseri'de, 104 yıl sonra yine coşku ile karşılanacak. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

'Uğrunda ölmeye hazırız Paşam'

Samsun’da kurtuluş ateşini yakan Mustafa Kemal Paşa, “Ya istiklal ya ölüm” diyerek çıktığı yolda 19 Aralık 1919 günü Kayseri’ye geldi. Akşam saatlerinde Sivas üzerinden Kayseri’ye ulaşan Heyet-i Temsiliye Reisi Mustafa Kemal Paşa’yı Kayserilile, “Yolunda ölmeye hazırız Paşam’ sözleriyle karşıladı. 
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in Heyet-i Temsiliye Reisi olarak Kayseri’ye gelişinin 104’üncü yılı nedeniyle yarın kentte (19 Aralık 1919 Salı günü) Kayseri Valiliği tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 
Saat 10.15’te Cumhuriyet Meydanı’nda “Büyük Atatürk Gençlik Koşusu”nda dereceye giren atletlere ödül verilecek. 
Saat 10.30’da Atatürk Anıtı’na çelenkler sunulurken; 
Saat 11.00’de Atatürk Evi’nde Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin temsili canlandırılması ve “Gençler Atasını Anıyor” temalı fotoğraf temalı fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. 
Saat 11.30’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda “Atatürk’ün Kayseri’ye Gelişi” konulu konferans düzenlenecek. 
Saat 16.30’da Büyükşehir Belediye Bandosu Cumhuriyet Meydanı’nda konser verecek. 
Saat 19.00’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda Türk Sanat Müziği korosu “100. Yıl Cumhuriyet Konseri” ile dinleyicileriyle buluşacak.