UFO zannedilmişti, bakın ne çıktı!

Kayseri semalarında gece görülüp halkın kafasını karıştıran o ışık dizisinin ne olduğu tespit edildi. Türkiye'de bazı şehirlerden görüntülenen ve sosyal medyada da gündem olan o ışıklar bakın ne çıktı? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri Haber bülteninde…

UFO zannedilmişti, bakın ne çıktı!

Dün gece Kayseri’de gökyüzünde ışıklardan oluşan sıralı bir yapı görüntülendi. Birkaç saniye görülüp sonrasında kaybolan bu yapının ne olduğu vatandaş tarafından merak konusu oldu. Meraklıları tarafından objektiflere yakalanan o ışıkların Starlink uydu takımyıldızı olduğu anlaşıldı. UFO zannedilmişti, bakın ne çıktı!Türkçesi yıldız bağlantısı olan bu uydular, Elon Musk’un kurmuş olduğu SpaceX firması tarafından yüksek hızlı uydu interneti sağlamak amacıyla üretildi. Aniden kaybolmasının sebebi ışıklarının bazen açık bazen kapalı olması olan bu uydular ilk defa 2020’de yörüngeye gönderilmişti. Starlink uyduları dönem dönem gönderilmeye devam ediliyor. 

SpaceX firması, Starlink için dünyanın en gelişmiş geniş bant internet sistemini konuşlandırmayı amaçladıklarını ve roket yardımıyla bunu sağladıklarını ifade ediyor. 

Firma kendi internet sitesinde, dün gece Türkiye’nin bazı illerinden de görülen Starlink’in 15 Temmuz Cumartesi günü 23:50’de  Falcon 9 isimli tekrar uçuş yapabilen ilk yörünge sınıfı roket yardımıyla gönderildiğini ifade ediyor. 
Florida'daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri Üssü'ndeki Uzay Fırlatma Kompleksi 40'tan alçak Dünya yörüngesine fırlatılan yapının 54 uyduyu içerdiği belirtildi.  UFO zannedilmişti, bakın ne çıktı!