"Ücretli değil,kadrolu öğretmen istiyoruz"

"Ücretli değil,kadrolu öğretmen istiyoruz"
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Pınarbaşı İlçesine Bağlı Yukarı Karagöz’de bulunan ilköğretim okulunda öğrenciler yaklaşık 2 haftadır eğitim alamıyor. Çünkü Yukarı Karagözlüler, 8 yıldır aynı kaderi yaşıyor. Eğitim yılı başında köy ve bir öğretmen atanıyor, o öğretmen bir süre sonra köyden geçici görevlendirme ile ayrılıyor. Olan oradaki öğrencilere, velilere oluyor. Öğrenciler ders alamıyor, veliler ise büyük umutlarla okutmak istedikleri çocuklarının geleceğinden endişeli. Bu konuda yeni Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı’ya seslenen ve okulun 2 haftadır kapalı olduğunu ifade eden veliler, sorunun kalıcı çözümü için yardım istedi. Diğer yandan Milli Eğitim Müdürü yetkilileri ise söz konusu okuldaki norm kadrolu öğretmenin engelli çocuğu nedeniyle merkeze alındığını ve okula ücretli öğretmen görevlendirildiğini belirtti.

 

 

Türkiye’de eğitim sistemi her geçen gün artan sorunlarla yoluna devam ediyor. Sık sık değişen siteme öğrencileri, velileri bırakın öğretmenler hatta bu işi idare edenler dahi ayak uydurmakta zorlanıyor. İşte eğitim her geçen gün sorunlarla boğuşurken eğitimin talihsiz kaderi birleştirilmiş sınıflar,  taşımalı eğitim ve öğretmensiz okullar meselesi de ilçelerde, köylerde, mahallelerde kaldığı yerden devam ediyor. Bu sorunlarla karşı karşıya kalan yerlerden biri de Pınarbaşı ilçesine bağlı Yukarı Karagöz.

YENİ MÜDÜR ELMALI’DAN SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ İSTEDİLER

Mahalle sakinlerinden Müslüm Sağlam, 8 yıldır köyde öğretmen sorununun yaşandığını ifade ederek,  bu konuda yeni Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı’ya seslendi ve sorunun çözümü için yardım istedi. En son eğitim yılı başında gelen bir öğretmenin de geçici görevlendirme ile köylerinden ayrıldığını dile getiren Sağlam, “8 yıldır bu sorunu yaşıyoruz. Norm kadroda görev yapacak öğretmenimiz yok. Buraya gelen öğretmenler bir şekilde buradan ayrılıyor. Eğitim ücretli öğretmenlerle yapılmak isteniyor. Bu da sağlıklı sonuç vermiyor. Çocuklar bir öğretmene alışırken, bir anda o öğretmen gidiyor, çocukların düzeni de değişiyor. Çocuklar mağdur ediliyor. Gelen bazı ücretli öğretmenler de yeterli değil. Örneğin 2 yıl önce su ürünleri mezunu biri ücretli öğretmenlik yaptı. Gelen norm kadrodaki bir öğretmenin 1 yıl kaldığı neredeyse yok. Öğretmenin yüzüne alışamadan öğretmen buralar terke diyor. Biz bu Milli Eğitim Bakanlığı’na ait Alo 147’ye de şikayette bulunduk. İlgili makamlara da şikayette bulunduk. Biz çocuklarımızın artık sağlıklı eğitim almasını istiyoruz. Zaten buralarda koşullar zor. Bir de bu sorun eklenince içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Çocuklarımızın geleceğinden endişeliyiz. Zaten okulun fiziki yapısı ortada. Bari gerçek öğretmenimiz olsun. Çocuklar rahat ve sağlıklı eğitim alsın. Yetkililerimize sesleniyoruz. Milli Eğitim Müdürümüz yeni görevine başladı, bu işe el atsın. Gelip köyümüzdeki durumu yerinde görsün. Çocuklarımızı okutmak istiyoruz ama köyde 2 haftadır okul kapalı kaldı. Okulda adeta in cin top oynadı. Bari yeni Milli Eğitim Müdürümüz sesimizi duysun.” diye konuştu.  

MİLLİ EĞİTİM: “SORUN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLE ÇÖZÜLDÜ, EĞİTİMDE AKSAMA YOK”

Diğer yandan konuyla ilgili olarak bilgi aldığımız Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise il genelinde eğitimin aksamaması için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti. Okulun hiç kapanmadığını velilerin tepkisinin kadrolu öğretmen olmamasından kaynaklandığını ifade eden yetkililer, “Yukarı Karagöz’de 2 norm öğretmen kadrosu vardı. Ancak öğrenci sayısı azalınca yani 16’ya düşünce öğretmen sayısı bire düştü. Bir süre önce atanan bir öğretmende, çocuğunun sağlık sorunu nedeniyle merkez de görevlendirildi.

Bunun üzerine söz konusu okula ücretli öğretmen görevlendirildi. Okulda eğitimin aksaması gibi bir durum yok. Ücretli öğretmenimiz 2 yıldır Pınarbaşı’nda görev yapıyor. Tecrübeli biri.  Bu süreç nedeniyle bazı aksaklıklar yaşanmış olabilir. Ama bu konuda köy muhtarının da dilekçesi var ve gereken çalışma yapılmıştır. Eğitimin aksamaması için il genelinde gayretli ve özverili şekilde çalışılmaktadır. Bu çerçevede Yukarı Karagöz’de de eğitim ücretli öğretmen görevlendirmesi ile devam etmektedir. Bazı velilerimizin ücretli öğretmen değil de norm kadrolu öğretmen görevlendirilmesine yönelik şikâyet ve talepleri var. Bu yönde velilerimiz ısrarcı. İnşallah yakın zamanda Bakanlığımız tarafından yapılacak öğretmen atamaları ile de bu sorun ortadan kalkacaktır.” şeklinde bilgi verdi. Haber: Cafer ZENGİN