Ücretler belli oldu mu?

Bugün saat 08.00'da başlayıp ve saat 18.00'da sona erecek olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde sandıklar da görev alan kamu personellerinin ve parti üyelerinin ücretleri ne kadar olacak?

Ücretler belli oldu mu?

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için Türkiye’de 973 ilçede toplam 191 binden fazla sandık kuruldu. Oy kullanma işlemleri bugün saat 08.00’da başladı ve saat 18.00’da sona erecek.


Seçimlerde vatandaşların yanı sıra birçok kamu çalışanı görev alacak. Seçim görevli ücretleri memur maaşı katsayı oranına göre hesaplanmaktadır. Seçim görevlisi ücretleri ne kadar, kaç TL oldu?
2019 yılında yerel yönetimler tarafından belirlenen seçimde sandık görevlisi olarak görev yapan başkan ve üyelere 261 TL, siyasi parti temsilcilerine ise 130 TL ödeme yapılmıştı.
İki çeşit sandık görevlisi bulunmaktadır; İlki sandık kurulu görevlisidir. Devlet memuru olanlardan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenir. İkinci kategorideki sandık görevlileri ise partilerin sandık görevlisidir. 

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ 2023 NE KADAR?
Seçimlerde görev alacak sandık görevlisi ücretleri ise kat sayı hesabına göre yapılan hesaplamada şu şekilde;
Sandık Kurulu Başkanı 1254 TL ücret alırken, memur üye ise 792 TL ücret alacak, parti üyeleri ise 396 TL’lik ödeme yapılacağı hesaplanıyor.