Uçağı Kayserili Milletvekili kaldırdı

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı'dan dikkat çeken, 'Büyüyünce pilot olacaam.' açıklaması. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bültenine.

Uçağı Kayserili Milletvekili kaldırdı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hemen hemen her açıklamasında meslek liselerinin önemine değinen AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Kartal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret etti.

Uçağı Kayserili Milletvekili kaldırdı

Burada öğrencilerle buluşan Milletvekili Cıngı, gelecek yıllarda meslek liselerinin kariyer açısından ve gelir açısından sanatkarların, teknisyenlerin ve teknikerlerin dönemi olacağını söyledi. 

Uçağı Kayserili Milletvekili kaldırdı
Cıngı, “Üniversitede herkesin çokça mezun olduğu sıradan bir bölümü bitirmiş mezunlar KPSS kapısında yıllarını heba ederken mesleki eğitim almış ve koluna altın bileziğini takmış işi bilen teknik insanlar hem çok rahat hem de yüksek maaşlarla özel sektörde çok iyi işlere sahip olabiliyorlar.” dedi. 

Uçağı Kayserili Milletvekili kaldırdı

AR-GE faaliyetlerinin de sürdüğü meslek liselerinin yerli sanayiye katkısından da bahseden Cıngı, “Meslek okullarımızda aynı zamanda AR-GE faaliyetleriyle yerli sanayimize müthiş katkılar sağlanıyor. Kartal EML'de Uçak Bakım bölümündeki cengaverler sahip oldukları çok üst seviye laboratuar imkanlarının ve fedakar hocalarının, idarecilerinin de katkısıyla İHA üreterek göğsümüzü kabartıyorlar. Burada havacılık ve uçak sanayii ile harika bir eğitim alan mezunlar liseyi bitirir bitirmez önemli kuruluşlarda işe başlayabiliyor. Bunun yanı sıra Kartal'daki makina, motor, mobilya bölümü öğrencilerimiz de çok başarılı çalışmalar yapıyorlar. Tamamı burada üretilen CNC makinalar şehrimiz sanayisinin geleceğine dair ümitlerimizi zirveye çıkarıyor.” ifadelerine yer verdi. 

Uçağı Kayserili Milletvekili kaldırdı

Cıngı, ziyaretindeki açıklamalarının altına esprili bir dille bir de not düştü. Laboratuarda bulunan simülasyon uçağı kaldırıp indiren Cıngı, “Çok sevdim ve kararımı verdim: büyüyünce pilot olacaam” diyerek yüzlerede tebessüm oluşturdu.