Uçağa yıldırım düşerse ne olur?

Kayserispor, kafilesini taşıyan uçağa iki kez yıldırım düşmesi, uçağa yıldırım düşerse ne olur sorusunu akıllara getirdi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Uçağa yıldırım düşerse ne olur?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Trendyol Super Lig’in 36. haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacağı maç için uçakla İstanbul’a giden Kayserispor kafilesini taşıyan uçağa 2 kere yıldırım çarptı. Kayserispor kafilesini taşıyan uçak daha sonra Erkilet Havaalanı’na geri döndü. Kayserispor’un havada yaşadığı bu sorun ‘Uçağa yıldırım düşerse ne olur?’ sorusunu akıllara getirdi. Kayseri Olay olarak bu sorunun yanıtını okuyucularımız için araştırdık. Konunun uzmanları bu durumun sık karşılaşılan bir durum olduğunu ve korkulacak bir olayın söz konusu olmadığını ifade ediyor.

Uçaklarda Faraday Kafesi adı verilen bir tasarımın kullanıldığını belirten uzmanlar, uçakların etrafında Faraday Kafesi tasarımı adı verilen sistemin bulunduğunu ifade ediyor. Faraday Kafesi, iletken metal ile kaplanıyor ve içteki alanı dışarıda oluşabilecek elektrik alanından koruyor. Böylece uçağa çarpan yıldırım uçağa zarar vermeden yeniden havaya karışıyor.

Kayserispor Basın Sözcüsü Samet Koç da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Oyuncularımızın durumu iyi ve kafilemiz havalimanında seferin yeniden düzenlenmesini beklemektedir. Camiamıza büyük geçmiş olsun' ifadelerine yer vermişti.