ÜÇ FABRİKA, İKİ KOMBİNA VE BİRÇOK İŞYERİ CORONAVİRÜS'TEN KAPATILDI

ÜÇ FABRİKA, İKİ KOMBİNA VE BİRÇOK İŞYERİ CORONAVİRÜS'TEN KAPATILDI
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde özel olarak kurulan Filyasyon ekibinin yanısıra sayısı arttırılan denetim ekibi de Coronavirüs’ü kovalıyor. Filyasyon ekibi virüs bulaşan kişilerle temaslı olan kişi ve işletmeleri tespit ederken denetim ekibi ise anlık baskınlarla gerekli tedbirleri almayan işyerlerine göz açtırmıyor.

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibi ve denetleme ekibinin çalışmaları sonucu çalışanlarında Coronavirüs tespit edilen bir fabrika ve bir et kombinası 14 gün boyunca karantina altına alınarak üretimine 14 gün ara verilirken, denetimlerde kurallara uymadığı tespit edilen 2 fabrika, 1 et kombinası ve yoğun kalabalıkların toplandığı birçok işyerinin gerekli tedbirleri alana kadar üretim, satış ve hizmetine ara verildi.
FİLYASYON EKİBİ CORONA AVINDA.
BİR FABRİKA VE BİR KOMBİNA KAPATILDI
Coronavirüs bulaştığı belirlenen kişilerin temasa geçtiği şahısları tespit ederek 14 gün boyunca evlerinde karantinada kalmalarını bu süre zarfında covid-19 semptomları görülmesi durumunda hastanede tedavi altına alınmalarını sağlayan Filyasyon Ekibi yoğun vaka görülen işletmeleri de üretime kapatıyor.
Bu çerçevede İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde özel olarak kurulan Filyasyon Ekibi Kayseri OSB’de bir fabrikada ve Karpuzatan’da bir et kombinasında karantina kararı vererek iki işletmenin de karantina süresince kapatılmasını kararlaştırdı.
DENETİM EKİBİ İŞBAŞINDA
İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Coronavirüs’ü kovalayan denetim ekipleri de özellikle OSB’lerde faaliyet gösteren fabrikalar başta olmak üzere birden çok çalışanı bulunan işyerlerine ani baskınlar düzenleyerek kararnameler ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına uyulup uyulmadığını denetlediği, kurallara uyulmadığı tespit edilen işyerlerine çalışan başına 3.150 TL ceza kesiyor.
2 FABRİKA, 1 KOMBİNA VE BİRÇOK İŞYERİ DE CORONAVİRÜS DENETLEMESİNE TAKILDI
Filyasyon çalışmaları çerçevesinde bir fabrika ve bir et kombinasının üretimi 14 gün boyunca durdurulurken denetleme ekipleri de yayınlanan kararnamelere ve kurul kararlarına uygun olmadığını gördüğü 2 fabrika, 1 et kombinası, 1 alışveriş merkezi ve içeride bulunması gerekenden fazla insan bulunduran berber, market gibi işyerlerinin üretim, satış ve hizmetini durdurdu.
Bu yerlerin çalışma şartlarını kararname ve kurul kararlarına uygun hale getirmesi halinde yeniden üretim, satış ve hizmet faaliyetlerinin başlayacağı öğrenildi.
Öteyandan sayısı 20’ye yaklaşan denetleme ekipleri taksi durağından berbere, marketten AVM’ye kadar birçok işyerine ani denetimler gerçekleştirecek.