TYP isyanı!

Kurayla işe girip, 9 ay çalışıp 3 ay işsiz kalan TYP'liler, yetkililere seslenerek, '12 ay evimize ekmek götürmek istiyoruz' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

TYP isyanı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Başta Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar olmak üzere kamu kurumlarında, İş-Kur üzerinden işe girerek, 9 ay çalışan sonra işsiz kalan vatandaşlar yetkililerin seslerini duymasını istiyor. Konuyla ilgili olarak gazetemizi arayan vatandaşlar, “Bizler İşkur üzerinden çekilen kura ile kamu kurumlarında başta temizlik olmak üzere kurumların ihtiyaçları doğrultusunda çalıştırılıyoruz. Ancak düzenli bir işimiz, düzenli bir gelirimiz olmuyor. Yılın 9 ayı çalışıp, 3 ay işsiz kalıyoruz. Seçimlerden önce bizlere de kadro verileceği yönünde birçok haber çıktı ama böyle bir gelişme yaşanmadı. Bizler kadro da istemiyoruz. Bizler yılın 12 ayı, asgari ücretle çalışmaya razıyız. Yeter ki bir adresimiz olsun, yeter ki evimize ekmek götürecek bir işimiz olsun. Bizler belirli yaşlardaki insanlar olduğumuz için işsiz kaldığımızda iş de bulamıyoruz” ifadeleriyle taleplerini dile getirdi. 

TYP NEDİR?
Toplum Yararına Programlar; afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında İŞKUR ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen programlardır.
Türkiye genelinde yaklaşık 130 bin kişinin TYP kapsamında istihdam edildiği belirtiliyor.