Türkülere konu olan o meşhur yemek: Kayseri Tiridi!

Kayseri yöresine özgü enfes lezzet 'Tirit' hem pratik hem lezzetli. 4 malzeme ile yapılan bu muhteşem yemek sofraları şenlendiriyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Türkülere konu olan o meşhur yemek: Kayseri Tiridi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri yöresine özgü enfes lezzet 'Tirit' hem pratik hem lezzetli. 4 malzeme ile yapılan bu muhteşem yemek sofraları şenlendiriyor. Özellikle kalabalık sofralarda tercih edilen leziz Kayseri tiridi damakları şenlendiriyor. Sıklıkla akşam yemeklerinde tercih edilen tirit sadece Kayserili vatandaşların değil yurt içi ve yurt dışından Kayseriye gelen ziyaretçilerin de severek tükettiği lezzetler arasında başlarda geliyor. 

Bu lezzetli yemek aynı zamanda türkülere de konu olmuş durumda, Kayseri yöresinin en meşhur lezzetlerinden biri olarak biliniyor

Tirdine Bandım adlı türkünün güfte hakkı, Berber'e aittir. 22.06.1973 tarihinde Muzaffer Sarısözen tarafından derlenmiştir. Sözleri Raif Özünsal'a aittir.

İşte o meşhur türkünün bır kısmı

Manda yuva yapmış söğüt dalına aman aman
Yavrusunu sinek kapmış gördün mü amanını yandım
Amanin amanin amanini yandım
Tiridine tiridine bandım
Bedava mı sandın para verip aldım

Tiridine tiridine suyuna da bandım
Amanin amanin amanini yandım
Tiridine tiridine tiridine bandım
Bedava mı sandın para verip aldım
Tiridine tiridine tiridine bandım

Meşhur Kayseri tiridinde hangi malzemeler kullanılır?

4 adet yufka
4 adet tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam tuz

Nasıl yapılır?

Yufkalar tek tek rulo olarak sarılır. İki parmak genişliğinde kesilir. Cam kaba sık sık yerleştirilir. 180 derece fırında 20 dk kurutulur, tavuklar haşlanır. Tiftiklenir. Suyuyla beraber yufkaların üzerine dökülür. Pul biber tereyağında kızartılır. Tiritin üzerine gezdirilir. Sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun!