Türkiye Somali'ye 30 milyon dolar bağış yapacak! Kayseri'den tepki geldi

Resmi Gazetede yayımlandı. Türkiye, Somali'ye 30 milyon dolar bağış yapacak. Bu bağışa Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) tepki geldi. CHP deprem bölgesini, açlık sınırı altındaki emeklileri ve işçileri hatırlattı.

Türkiye Somali'ye 30 milyon dolar bağış yapacak! Kayseri'den tepki geldi

Türkiye, Somali'ye 30 Milyon dolar bağış yapacak. Karar bugün resmi gazetede yayımlandı. Anlaşma gereği Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Somali Federal Cumhuriyeti Devletine 30 milyon dolar bağış yapacak.
İKTİDARIN VATANDAŞLA KÜLTÜREL BİR BAĞI YOK MU?
Bu duruma Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış tepki gösterdi.

Türkiye Somali'ye 30 milyon bağış yapacak! Kayseri'den tepki geldi

Ünalmış, deprem bölgesini, emeklileri ve işçileri hatırlattı. Ünalmış, "Türkiye, Somali'ye 30 Milyon dolar bağış yapacak. Bağış, aylık 2,5 milyon dolarlık taksitler halinde, tarihsel ve kültürel bağlar ve uzun zamandır devam edem dostane ilişkiler için ödenecekmiş.
Somali ile ne tür tarihsel ve kültürel bir bağımız var bilemiyorum. Haritadaki konumlarımıza baktığımızda böyle bir bağ olması zaten mümkün de değil.  Burdan çıkardığım sonuç şu; Bizim hükümetimizin ya da daha doğru ifadeyle AKP iktidarının; Deprem bölgesinde evleri yıkılanlarla,  Pandemi döneminde batan esnaf ve emekçilerle,  Emeklilerle,  Açlık sınırının altında çalışan memur, işçi, esnaflarla,  tarihsel ve kültürel bir bağı ve dostane ilişkileri yok. Bilinsin istedim" ifadelerini kullandı.