Türkiye'nin en güzel Kur'an okuyan kız öğrencisi Kayseri'de belli oldu!
Kayseri, Türkiye'nin dört bir yanından gelen kız öğrencilerin yarıştığı Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Türkiye Finali'ne ev sahipliği yaptı. Büyük heyecana sahne olan yarışmada birincilik kürsüsüne çıkan isim belli oldu. İşte detaylar...
Kayseri, eğitim, kültür ve manevi değerleri buluşturan önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Yüzüne Güzel Okuma Yarışması Kız Öğrenciler Türkiye Finali, Kayseri’de gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden finale katılmaya hak kazanan öğrenciler, Kur’an-ı Kerim’i doğru, akıcı ve güzel okuma konusundaki yeteneklerini ortaya koydu.
Türkiye finali Kayseri’de yapıldı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen yarışmanın Türkiye finaline Kayseri ev sahipliği yaptı. Nasrullahzade Camii’nde gerçekleştirilen programda, farklı illerden gelen kız öğrenciler Kur’an-ı Kerim tilavetindeki bilgi ve becerilerini sergiledi. Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun, doğru ve güzel okuma becerilerinin değerlendirildiği yarışmada, Türkiye birinciliği için heyecan yaşandı.
Diyanet yöneticileri programa katıldı
Yarışmaya Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz ve eşi Şükriye Ayvaz, Din Hizmetleri Daire Başkanı Zeynel Abidin Akduman, Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, Kayseri İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu, Sakarya İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan ve Melikgazi İlçe Müftüsü Alim Yaya katıldı. Programa ayrıca çok sayıda vatandaş iştirak ederek öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
Öğrenciler hünerlerini sergiledi
Türkiye’nin farklı illerinden yarışmaya katılan öğrenciler, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma konusundaki yeteneklerini jüri karşısında ortaya koydu. Yarışmanın değerlendirme komisyonuna Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut başkanlık etti. Komisyonda Zeynel Abidin Akduman ile Sakarya İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan da görev aldı. Öğrencilerin tilavetleri, yarışma komisyonu tarafından değerlendirilerek Türkiye dereceleri belirlendi.
Türkiye birincisi İzmir’den çıktı
Kayseri’de düzenlenen Türkiye finalinin sonunda birincilik sevinci İzmir’e gitti. İzmir’i temsilen yarışmaya katılan Elifsu Piral, gösterdiği performansla Türkiye birincisi olmayı başardı. Piral’ın elde ettiği başarı, yarışmanın en dikkat çekici sonucu olurken, Türkiye’nin farklı şehirlerinden finale katılan öğrenciler de Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma konusundaki becerilerini sergileme fırsatı buldu.
Yarışmanın tamamlanmasının ardından dereceye giren öğrenciler tebrik edildi. Programa katılan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

