Türkiye'nin en büyüğü Develi'de

Türkiye'nin en büyük merkezi Kayseri'nin Develi ilçesinde bulunuyor. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Türkiye'nin en büyüğü Develi'de
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dünyada özellikle son yıllarda artış gösteren otizmli birey sayısı Türkiye’de de 500 bini aşmış durumda. Otizmli bireyleri topluma kazanmak için ise çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu noktada Kayseri’nin Develi ilçesinde de önemli bir yatırıma imza atıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bünyesinde 13 yaş ve üzeri kadın ve erken otizmli bireylere hizmet vermek üzere açılan Türkiye'deki ilk yatılı kuruluş Yukarı Develi de hizmete girdi. 

Türkiye'nin en büyüğü Develi'de

3 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 12 bin 671 metrekare alana sahip, 7 ayrı bağımsız bölümden oluyor. Rehabilitasyon merkezinde 63 personel ile otizmli vatandaşlara profesyonel bir şekilde hizmet veriliyor. 

Türkiye'nin en büyüğü Develi'de

Diğer yandan Develi’de Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. Etkinliğe önceki dönem Kayseri Milletvekili Sami Dedeoglu, Belediye Başkanı Adem Şengül, Kayseri Aile ve Sosyal  Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Ahmet Emin Keleş, Develi Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sait Postallı,  Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Toker, belediye meclis üyeleri  muhtarlar katıldı. Etkinlikte otizmli bireylerin yaptıkları ürünler de sergilendi. Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 

Türkiye'nin en büyüğü Develi'de

Otizm nedir?

Otizm, genellikle çocukluk döneminde başlayan ve ömür boyu süren bir nöro-gelişimsel bozukluktur. Otistik bireylerde sosyal beceriler sınırlıdır, tekrarlayan davranışlar görülür ve konuşarak iletişim zor olabilir. Dünya çapında yaklaşık 100 çocuktan 1'inin otizmli olduğu tahmin edilmektedir.

Türkiye'nin en büyüğü Develi'de