Türkiye'de sadece 4 tane var! 5'incisi Kayseri'de!

Kayseri'nin Sarıoğlan İlçesine bağlı Burunören Mahallesi'nde Türkiye'de yalnızca 3 Büyükşehir'de olan Mustafa Kemal Atatürk'ün dört anıt heykelinden beşincisi yapılacak.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Türkiye'de sadece 4 tane var! 5'incisi Kayseri'de!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Açılış öncesi Sarıoğlan'a bağlı Burunören Mahallesi'nde hummalı bir çalışma var. Atatürk anıtının yanı sıra Aşık Veysel ve Nazım Hikmet‘in büstlerinin açılışı da gerçekleştirilecek. 21 Ağustos 2021 saat 16:00’da yapılacak açılışla ilgili bilgi veren Organizasyon Komistesi Başkanı Cihan Korkmaz, herkesi bu anlamlı açılışa davet etti. 
Korkmaz, “Türk vatanını işgalden, Türk milletini esaretten kurtaran, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri ve aydınlanmanın evrensel önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt heykeli ile ülkemizin gönül sesi Aşık Veysel Şatıroğlu ve Türkçemizin bayrağı ve ülke sevdalısı şair Nazım Hikmet Ran'ın büst açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.
“HAYIRSEVERLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
  Bu konuda kendilerine destek veren hayırseverlere de teşekkür eden Korkmaz, “Demokratik laik ve üniter bir yönetimden yana olan atasının devrim ve ilkelerine sahip çıkan Burunören halkı ona olan minnet ve saygısını belirtmek için Türkiye'de yalnızca üç büyük şehirde bulunan 3,5 metre boyundaki 4 anıt heykelin 5’incisi ile  ülkemizin Gönül sesi aşık Veysel Şatıroğlu ve Türkçemizin bayrağı ülke sevdalısı şair Nazım  Hikmet Ran'ın büstleri tüm masrafları Avrupa'da yaşayan iş kadını Fatoş Akça ve Süleyman Görgülü tarafından karşılanmıştır. Hayırseverlerimiz her zaman bizim yanımızda olmuşlardır. Onlara teşekkür ediyorum. Bizler köy halkı olarak bu mutlu günün heyecanını yaşıyoruz. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bu konuda siyasi partilerden, şehrimizin protokolüne de davette bulunduk” diye konuştu.
KÖY KIZILIRMAK'IN KENARINA KURULMUŞ
Korkmaz, Burunören hakkında da şu bilgileri verdi: Kayseri ili Sarıoğlan ilçesi Burunören köyü toplamda 82 hane bir köydür. Şu an 25 hane olarak varlığını sürdürmektedir. Türkiye'nin çeşitli büyük kentlerinde yaklaşık 60 hane Avrupa'da ise 70 hane toplamda 700 kişi civarında bir nüfusa sahiptir. Bu nüfusun  150-200 kişi civarında insan  köy ile bağlantısı devam etmektedir. Kayseri'ye 70 kilometre ilçesi Sarıoğlan’a 10 kilometre uzaklıkta olan köy Kızılırmak'ın kenarına kurulmuş, tarımla geçimini sağlayan küçük şirin bir Anadolu köyüdür. Nüfusun büyük oranı okumuş devlet kademelerinde çalışmakta veya emekli olmuştur. Yine büyük bir bölümü ise Avrupa'da yaşamaktadır.