'Türkiye'de ilklerin tamamı Erciyes'te'

Türkiye'nin turizm değerlerinin sergilendiği Travelexpo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı düzenlendi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

'Türkiye'de ilklerin tamamı Erciyes'te'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye'nin turizm değerlerinin sergilendiği Travelexpo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı düzenlendi. Fuara Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. olarak turizmciler, otelciler, Anadolu Sağlık Turizmcileri ve Erciyes Kayak İşletmeleri Derneği katıldı. 
Fuarın ilk gününde standı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Tursab Erciyes BTK Başkanı Ali Emre Mart'ı ziyaret etti. 

'Türkiye'de ilklerin tamamı Erciyes'te'

Kayseri Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Zafer Akşehiroğlu, kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezini Ankara Masasına anlattı.

Zafer Akşehiroğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Erciyes dağına bir kayak merkezi oluşturmak için 2011 yılında 300 milyon Euro değerinde bir master proje yatırım yaptı. Bu yatırımın sonucunda uzmanlarla Erciyes dağı kayak merkezi olarak şu anki şeklini aldı. Buranın yönetimini Büyükşehir Belediyesi Kayseri Erciyes A.Ş. isminde kuruldu. Biz de o zamandan beri yaz ve kış faaliyetlerini yürütüyoruz. 2011 öncesinde bir tesis ve bir pist vardı. Ancak master proje ile şuan ki haliyle19 tane mekanik tesisimiz, 4 farklı giriş kapımız,  41 farklı pistimiz var. 112 kmyi bulan pistlerimiz bunlar farklı zorluk derecelerinde. Yeni başlayanlar için de var uzmanlar için de var. Kayağa başlangıç noktamız 2 bin 200 metre, en üst teleferikle ulaşılabilen yerimiz de 3 bin metre. Uluslarası yarışlarımızın yapıldığı pistlerimiz var. Snowboardda Avrupa şampiyonları, dünya kupaları düzenledik. Snowkite ve kar voleybolunda Avrupa şampiyonaları düzenledik. Türkiye’de yapılabilecek ilklerin tamamını Erciyes’te şu zamana kadar yaptık" şeklinde konuştu.

'Türkiye'de ilklerin tamamı Erciyes'te'
Akşehiroğlu şöyle devam etti: "2011’de ilk başladığında oradaki sadece yerel halkın ve sporcun gelip zor şartlarda kayak yaptığı bir yerken mevcut tesisler sistemler, geliştirilen tesisler, yürüyen bantlar son teknoloji teleferiklerin olduğu bir yere dönüştü. 2011’de bir sezonda yaklaşık 600 bin misafir ağırlayan tesisimiz yıllar boyunca artarak şu an da 2 milyon 200 binin üzerinde ziyaretçimiz var. 10 yıllık sürede tanıtımlar, çalışmalar, fuar katılımları, Erciyes’i anlatmalar geçtiğimiz yıl 2 milyon 200 bin ziyaretçiye ulaşmıştık." dedi.

'Türkiye'de ilklerin tamamı Erciyes'te'