'Türkiye'de hukuk kalmamıştır'

Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan TİP Milletvekili Can Atalay ile ilgili Yargıtay kararının dün Meclis'te okunmasıyla birlikte Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü. Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine bir tepki de CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç'ten geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haber bülteninde.

'Türkiye'de hukuk kalmamıştır'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan ve Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay ile ilgili Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin verdiği karar dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde okundu. Kararın okunmasıyla birlikte Atalay’ın milletvekilliği düşürüldü.

'Türkiye'de hukuk kalmamıştır'

Kararın okunduğu esnada Meclis Genel Kurulu’nda gergin anlar yaşandı. CHP, DEM ve TİP milletvekilleri kararın okunmasına engel olmak için kürsüye doğru yürüdü ve uzun süre itiraz ettiler. Bazı vekillerin Başkanlık Divanı’na Anayasa kitapçığı attığı görüldü.

'Türkiye'de hukuk kalmamıştır'

Karara tepkiler art arda gelirken Kayseri Milletvekili Aşkın Genç de, Hatay halkının iradesinin yok sayıldığını söyleyerek kararı sert bir dille eleştirdi. 

'Türkiye'de hukuk kalmamıştır'

Milletvekili Genç, “AKP, Anayasa’yı, hukuku yok sayarak AYM kararını tanımayarak Can Atalay’ın milletvekilliğini düşürdü. 6 Şubat depremlerinin yıl dönümüne bir hafta kala Hatay halkının iradesini yok saymak bir darbedir. Türkiye’de artık ne hukuk düzeni ne de bir devlet kalmıştır.” ifadelerini kullandı.