Türkiye'de depremlerden dolayı kaç vatandaş hayatını kaybetti?

Ünlü Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş'ın açıklamalarına göre, Türkiye'de son yüz yılda 6.0 ile 7.0 arasındaki 200 depremde 100 bin kişi yaşamını yitirdi. Demirtaş, sadece 7.0 ile 8.0 arasındaki 22 depremde ölü sayısı 125 Bine ulaştığını kaydetti. Detaylar Kayseri Olayın Kayseri haberinde.

Türkiye'de depremlerden dolayı kaç vatandaş hayatını kaybetti?

Ünlü paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, X hesabından yaptığı açıklamalarda, son yüz yılda Türkiye'de meydana gelen depremlerin ürkütücü boyutlarına dikkat çekti. Dr. Demirtaş'ın verilerine göre, 6.0 ile 7.0 arasındaki 200 depremde hayatını kaybeden insan sayısı 100 Bine ulaştı.
Ayrıca, ülkede sadece 7.0 ile 8.0 aralığındaki 22 depremde ölü sayısının 125 bin olduğunu belirten Dr. Demirtaş, bu verilerin deprem riski ve siyasi fanatizm arasında araştırılması gereken ciddi bir konu olduğunun altını çizdi.

Türkiye'de depremlerden dolayı kaç vatandaş hayatını kaybettti?

‘Depremde 130’ vurgusu yapan Dr. Demirtaş, futbol takımı tutar gibi siyasi fanatizmin, toplumun deprem gerçekliğine duyarsız kalmasına neden olabileceği konusunda uyarılarda bulunmayı da belirterek, ‘Futbol takımı tutar gibi siyasi fanatik olmak, araştırılması gereken ciddi bir tez konusu. Depremde 130. Bu kadar can kaybı vermek bu ülkeye yakışmıyor..Sorumlusu depremler değil, sorumlusu ders almayan, mesajları okumayan, sorumlular ilgili yaptırımlar getirilmeyen ve denetim mekanizması sorgulanmayan bir dizi hata/ihmaller zinciri' paylaşımı da yaptı.