Türk'lük tartışması büyüyor

Eğitim Bir Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Nurettin Özbek'in fitilini ateşlediği Türk'lük tartışması büyüyor. Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem Çolak, Bu topraklarda yaşayan Türk evlatları Türk''üm demekten rahatsız olmaz. Ancak, Türk olmayanlar Türk'üm diye söylenmesinden rahatsız olurlar' sözleriyle tepki gösterdi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Türk'lük tartışması büyüyor

Eğitim Bir Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Nurettin Özbek’in fitilini ateşlediği, Kayseri Barosu eski başkanlarından Avukat Fevzi Konaç’ın “Karabağ Türk'tür Türk kalacaktır’ diye feryadı figan slogan atanlara şunu hatırlatmak isterim... ‘Türkçülük’ adı altında ‘ırkçılık’ yapıp... bu topraklarda yabancı düşmanlığı ile beraber kargaşa çıkarmak isteyenler var...” diyerek dahil olduğu Türk’lük tartışması büyüyor. 

Türk'lük tartışması büyüyor
Otu çek, köküne bak
Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Muharrem Çolak, sosyal medyadan tartışmalara dahil olarak, “Bu topraklarda yaşayan Türk evlatları Türk''üm demekten rahatsız olmaz. Ancak, Türk olmayanlar Türk'üm diye söylenmesinden rahatsız olurlar. İşte böyle bazı sendika BAŞKANCIKLARI da Türk Devleti'nin Türk Milletinin ekmeğini yerler ve nankörlük etmekten geri kalmazlar. Bir Türk atasözü der ki: Otu çek, köküne bak" ifadelerini kullandı. 
Karabağ Türk’tür Türk kalacak !!!
Tartışmaya dahil olan bir diğer isim ise TÜRKAV Kayseri Şube Başkanı Ali Özocak oldu. Nurettin Özbek’in açıklamasının hadsiz bir açıklama olduğunu ifade eden Özocak, “Varlığından bugün haberdar olduğum Eğitim Bir Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanının " Karabağ Türk’tür, Türk kalacak" sözünden dem vurarak yaptığı hadsiz açıklamalara şahitlik ettik. Bu sözü söyleyenleri ırkçılıkla suçlarken, suçlamalarına İslamî bir anlam yüklemeye çalışan, bu bahsedilmiş koltuk sahibinin asıl amacının ne olduğu tüm kamuoyunun malumudur. Eğitimci olan bu zevatın, belli ki önce kendisinin eğitilmesi, kirli, karanlık hatta tehlikeli bu düşünce halinden arındırılması gerekmektedir. 
İnsanlık tarihi kadar eski bir maziye sahip olan Necip Türk Milleti tarihi boyunca Dünya coğrafyası üzerinde, nerede zulme maruz kalan bir mazlum var ise elinden tutmuştur yanında olmuştur. Bu durum aziz milletimiz için hiç değişmeyecektir ancak sözü geçen sendika başkanı ve o zihniyete sahip herkesin asıl rahatsızlığı her zaman Türk ve Türklük olmuştur. 
 Türkiye Cumhuriyeti Devleti  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey'in İslam Dünyası ile birlikte Türk Dünyası hakkındaki duruşu, düşünceleri eylem ve söylemleri ortada iken Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Nurettin Özbek bu söylemleri ile kırılmaz bir mermer kayasına elindeki küçücük balyozla darbe vermeye çalışmaktadır. Bizler ‘Türklük Bedenimiz İslam Ruhumuzdur, ruhsuz beden cesetten farksızdır’ diyen Cennet Mekan Başbuğ Alparslan Türkeş'in ve gecesini gündüzünü Türk İslam Davasına vakfetmiş Bilge Lider Devlet Bahçeli'nin evlatları olarak duruşumuzdan, inancımızdan ve davamızdan asla taviz vermeyeceğiz. Ancak yel kayadan ne alır ki diye düşünmeden izbe ve karanlık fikir sahiplerinin her daim karşısında olacağız.  Dünya üzerinde nerede bir mazlum varsa elinden tutacağız ve haddi aşan ve kasıtlı olarak yapıldığına inandığımız bu sendika başkanını esefle kınıyor ve derhal bütün görevlerinden istifaya davet ediyoruz.  Ve son olarak bir kez daha ve daha gür bir sesle tekrar ediyoruz Karabağ Türk’tür Türk kalacak...” dedi.