Türk: Büyükkılıç '45 günde tamam' sözü verdi, ama 7 ay oldu! Esnaf perişan

İYİ Parti Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Osman Türk, verilen sözlerin tutulmadığını ve sitede esnafının mağduriyetinin devam ettiğini belirtti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Türk: Büyükkılıç '45 günde tamam' sözü verdi, ama 7 ay oldu! Esnaf perişan
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Osman Türk, şubat ayında Anbar bölgesinde bulunan Nakliyeciler Sitesindeki yangını hatırlatarak, esnafa verilen sözlerin tutulmadığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, 45 günlük sözünü hatırlatan Türk, aradan geçen 7 aya rağmen verilen sözlerin tutulmadığını belirtti.
Türk: Büyükkılıç '45 günde tamam' sözü verdi, ama 7 ay oldu! Esnaf perişan
İYİ Partili Osman Türk, açıklamasında şunları söyledi: Bilindiği üzere Anbar Mahallemizin Nakliyeciler Sitesinde bulunan Yahyalı Tır Garajımızın içerisinde 18.02.2022 tarihinde bilinmeyen sebeplerden dolayı bu alanda yangın çıkmış olup, burada bulunan 10 adet işyeri ile birlikte 3 adet tır ve 1 Adet dorse içerisinde taşıyacağı yük ile birlikte İtfaiye ekiplerinin tüm gayretlerine yapılan müdahalelere rağmen yanmış ve bende bu bölgenin bir esnafı olarak, yangın esnasında esnaf kardeşlerimizin hemşerilerimizin yanlarında hem şahsım hem İYİ Partim adına bulunmuş bir nebze destek olmaya çalışmıştım.19.02.2022 tarihinde ise Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Memduh Büyükkılıç Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve heyeti ile burada ziyaret de bulunmuş, esnaflarımıza 45 gün içerisinde iş yerlerinin yerlerine yenisini , asma katlı lavabolu bir şekilde inşaatının başlanacağını ayrıca bu alanda mescidin dahi olmadığını söyleyerek, bir de mescidin konmasını ve ivedi bir şekilde 45 gün içinde tamamlayıp teslim edilmesi talimatını vermişti! Aradan geçen 7 aylık bir sürenin sonunda ise görüldüğü gibi sadece kargas bir şekilde hangar şeklinde eski düzenin aynısı sadece briket ile çevrili yerler tamamlanmamış vaziyette, hala bitirilmeyi bekliyor. Buradaki esnaf hemşerilerimiz ise bu süre içerisinde kendi çaba ve gayretleri ile konteynır ve araç kasaları içerisinde canları yanmış iken birde evlerine ekmek götürebilmek adına bu alanlarda müşterilerine hizmet sunabilmek için bu araç kasaları içerisinde zor şartlarda çalışıyorlar. 19.02.2022 tarihi itibari ile hiç bir kimsenin uğramadığı hallerinin hatırlarının dahi sorulmadığından dolayı son derece muzdarip olan esnaflarımız, biz burada bu memlekete hizmet eden kişileriz, neden buranın Belediyenin arazisi içerisinde olmasına rağmen ilgisizliklerinden vurdumduymazlıklarından şikayetçiler! Mağduriyetlerinin giderilip işyerlerine dükkânlarına geçmek istiyorlar. Ben de İYİ Parti adına durumun takipçisi olmaya ve esnaf kardeşlerimizin yanlarında olmaya devam edeceğim. Siz de şunu İYİ bilin ki gitmenize çok az kaldı. Bitiremediğiniz, yarım bıraktığınız işleri zaten biz tamamlayacağız. 
Siz de en azından elinizi çabuk tutun.Taktiri kamuoyuna bırakıyorum.
10 işyeri ve 4 TIR yandı! Haberin detayları için TIKLAYIN