Tunceli'de polis ve hakimleri taşıyan helikopter düştü

Tunceli'de polis ve hakimleri taşıyan helikopter düştü
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

unceli’de içinde hakim ve polislerin olduğu helikopter düştü. Sikorsky tipi helikopterde 12 kişi bulunuyordu. Tunceli Valiliği, helikopterin hava şartları nedeniyle düştüğünün değerlendirildiğini duyurdu.

Helikopterde 1 hakim, 7 polis, 1 astsubay ve 3 personel vardı.

VALİLİK: 10 DAKİKA SONRA SİNYAL KESİLDİ

Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“18 Nisan 2017 günü saat 11.40 sıralarında Pülümür ilçemizden havalanan Sikorsky tipi Polis Helikopterinden kalkışından yaklaşık (10) dakika sonra sinyal alımı kesilmiştir. Söz konusu Helikopterde 7 polis memuru, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebat olduğu değerlendirilmektedir.

Helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendirilmekte olup, bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edilmiş olup gelişmelerden kamuoyuna bilgi verilecektir.”

KOCATEPE KÖYÜ MUHTARI: BÖLGE DAĞLIK VE SİSLİ

Kocatepe köyü muhtarı Abidin Keskin Tunceli’deki helikopter kazasıyla ilgili açıklama yaptı. NTV yayınında konuşan Muhtar Abidin Keskin, “Helikopter köyün üstünden geçti. İki helikopter geçti. Hava şu anda yağışlı ve sis var. Bölge dağlık. Ambulanslar şu anda köyden geçerek bölgeye ulaşmaya çalışıyor. Bölgede kar da var.”
Kurtarma ekipleri helikopterin enkazına ulaşmaya çalışıyor. Diyarbakır’dan bir askeri ekip ve 10 kişilik AFAD ekibi, helikopterle Tunceli’ye gönderildi.

 

Tunceli'de içerisinde 12 personelin bulunduğu helikopterle radar bağlantısı kesilmesinin ardından bölgeye Tunceli, Elazığ ve Diyarbakır'dan çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi.
Tunceli’nin Pülümür ilçesinden 11.40 sıralarında havalanan Skorsky tipi Polis Helikopterinden kalkışından yaklaşık 10 dakika sonra sinyal alımı kesilmişti. İçerisinde 7 polis memuru, 1 hakim, 1 Astsubay ve 3 mürettebat olmak üzere toplam 12 personelin bulunduğu helikopterin Pülümür ilçesi Kocatepe mevkii civarında dağlık alanda olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğünün değerlendirildiği öğrenildi.
Tunceli’den kurtarma ekiplerinin bölgeye gittiği, ancak henüz bir sonuç alamadığı bildirildi. Elazığ ve Diyarbakır’dan da İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri yola çıktı.