Tüm zamanların rekoru geldi, yükseliş serisini 6. haftaya taşıdı

Borsa İstanbul BİST 100 endeksi haftayı nasıl kapattı. Borsa'da yükseliş trendi devam edecek mi? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Tüm zamanların rekoru geldi, yükseliş serisini 6. haftaya taşıdı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili borsa yatırımcılarının merak ile takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 6,730 puan ile başladığı haftaya son işlem günü cuma gününü 7.067 puanda tamamladı. BIST 100 endeksi, cuma günü yüzde 3,08 değer kazanarak 7.067,28 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını yaptı ve gördüğü en yüksek seviye rekorunu 7.096,99 puana taşıdı.
Seçim sonrası yükseliş trendi başlatan endeks 26 Haziran haftası eski zirve olan 5700 puanı geçmiş ve yükseliş serisini devam ettirmişti. 5700 zirvesinin geçilmesinden itibaren başlattığı zirve serisini 6. haftaya taşıyarak, bu hafta da BİST 100 endeksi %5,5’in üzerinde değer artışı görüldü. BIST 100’ün günlük işlem hacmi, cuma günü 145 milyar TL’nin üzerine çıktı.Tüm zamanların rekoru geldi, yükseliş serisini 6. haftaya taşıdı
Cuma günü bankacılık endeksi, yükselişi desteklerken kapanışa doğru yükselişini artırdı ve %7’e yakın değer artışı kaydetti. Diğer en yüksek talep gören sektörler; iletişim, finansallar, ulaştırma ve holding oldu. En az talep görenler ise %1 değer artışının altında kalan elektrik, bilgi teknolojileri, tekstil ve baskı oldu.
BIST 100’de cuma günü en çok kazandıran 5 hisse: TTRAK, GSDHO, KCHOL, IPEKE, AKBNK
BIST 100’de cuma günü en çok düşen 5 hisse: PENTA, SELEC, SMRTG, QUAGR, ISGYO
Yükseliş serisini 6. haftaya taşıyan Borsa İstanbul BİST 100'de gelecek hafta yükseliş serisinin devam edip etmeyeceği ise yatırımcılar tarafından merak ile takip edilecek.