TÜİK rakamları Kayseri gerçeğini ortaya çıkardı! Düşündüren azalış!

Kayseri'de tarım alanı ne kadar? Ne kadarı ekiliyor? Tarım alanındaki azalış rakamlara nasıl yansıdı. Aynı yıl içinde açıklanan TUİK verilerinde dikkat çeken ayrıntı…

TÜİK rakamları Kayseri gerçeğini ortaya çıkardı! Düşündüren azalış!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamları, Kayseri ile ilgili düşündüren tabloyu gözler önüne serdi. Tarımın her geçen gün öneminin arttığı, gıda krizinin konuşulduğu, pahalılığın artık vatandaşın belini büktüğü süreçte ithal ürün tartışmaları da tüm hızıyla sürerken, tarım alanlarındaki azalış ise akıllarda soru işaretleri bırakıyor. 

TÜİK VERİLERİ DÜŞÜNDÜREN TABLOYU ORTAYA ÇIKARDI

TÜİK verileri, Kayseri’deki tarım alanlarının durumu gün yüzüne çıkardı. Nisan ayında paylaşılan 2021 verilerine göre Kayseri’de toplam tarım alanı 5718 bin dekar. Verilere göre ekilen tarım alanı miktarı ise 3822 bin dekar. Aradaki fark 1896 dekar.

NİSAN’DAN, HAZİRAN’A DİKKAT ÇEKEN KAYSERİ TABLOSU

Bu rakamlar Nisan ayında açıklanırken, iki ay sonra yani Haziran ayında paylaşılan verilerde de tarım alanı konusundaki düşüş dikkat çekti. “Toplam tarım alanı ve ekilen alan 2021” verilerine göre, Kayseri’deki toplam tarım alanı 5718 bin dekardan bu kez de 5553 bin dekara gerilediği görüldü.  Ekilen alan da iki ay önce açıklanan rakamlara göre düşüş sürdü. İki ay önce 3822 bin dekar 3695 bin dekara düştü. 

KAYSERİ’DE TOPLAM TARIM ALANI 165 BİN, EKİLEN TARIM ALANI İSE 127 BİN DEKAR AZALDI

Yani Kayseri’de yıl içinde 2 aylık arayla açıklanan TÜİK rakamlarına göre toplam tarım alanı 165 bin dekar, ekilen tarım alanı miktarı ise 127 bin dekar azaldı. Buy tablo akıllarda soru işaretleri bıraktı. 

KAYSERİ TARIM ALANI BÜYÜKLÜĞÜ İL SIRALAMASINDA 2 SIRA GERİLEDİ

Diğer yandan Türkiye’de 2021 yılı rakamlarına göre Kayseri ilk sırada Konya’nın yer aldığı iller kategorisinde 2 basamak geriledi. Kent 8’inci sıraya geriledi. Kayseri önceki yıllarda 6’ncı sıra yer alıyordu.

YENİ VALİ 'KAYSERİ'NİN BÜYÜK TARIM POTANSİYELİ VAR' DEMİŞTİ AMA...

Kayseri Ticaret Borsası'nda (KTB)  bir süre önce gerçekleştirilen 'Genişletilmiş Müşterek Meslek Komite' toplantısında konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta büyük bir potansiyeli olduğunu ifade etmişti. Şimdi ortaya çıkan bu tablo "Kayseri'nin bu durum Kayseri'nin potansiyelini nasıl etkileyecek? Bu konuda nasıl önlemler alınacak? Bu düşüşün nedenleri nedir?" sorularını akıllara getirdi.