'Trafik akışını rahatlatacak bir yol gerekiyor'

Kayseri'nin gözdesi Erciyes'e ulaşım sağlamak için yeni bir yol mu yapılıyor? Araştırmacı-Yazar Nezir Ötegen anlattı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haber bülteninde.

'Trafik akışını rahatlatacak bir yol gerekiyor'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’de kış turizmi denilince akla ilk gelen yerlerden birisi Kayseri’nin incisi Erciyes. Her yıl yurt içi ve yurt dışından çok sayıda turist ağırlıyor. Özellikle tatili fırsat bilen vatandaşlar adeta oraya akın ediyor. Yaşanan yoğunluk gözlerden kaçmazken Araştırmacı-Yazar Nezir Ötegen, Erciyes Kayak merkezi’nin trafik akışını rahatlatacak bir yol projesinden bahsetti.

'Trafik akışını rahatlatacak bir yol gerekiyor'

Ötegen, “Develi-Kayseri arasındaki karayolunun Erciyes Kayak Merkezi bölümünde çevre yoluna olan ihtiyaç her geçen gün artıyor.” diyen Ötegen açıklamalarını şöyle sürdürdü; 

“Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri haline gelen Erciyes'i 2024 Yılı ocak ayı son haftasında yerli ve yabancı 123 bin kişi ziyaret etti. Erciyes, yakaladığı ziyaretçi sayısı ile kendi rekorunu kırdı. Ancak; Yol kenarlarına da otobüs ve minibüslerin de park etmesi nedeniyle trafik açısından aşırı derecede yoğunluk yaşandığı herkesçe malumdur.
Oysa Koç Dağı eteklerinden açılmış bir alternatif yol mevcut olup kayak merkezinden direk geçecek araçlar için tercih edilebilir ve aynı zamanda kayak merkezinin trafik akışını da rahatlatabilir.

Sadece göl çevresindeki yolun standartlara uygun şekilde yapılıp Koç Dağı eteklerindeki yola bağlanması ve karayolları tesisi hizasında ana yol ile birleşmesi sağlanabilir.”

'Trafik akışını rahatlatacak bir yol gerekiyor'

Yetkililerden son aldığı bilgileri de aktaran Ötegen, “Bu yol ile ilgili birinci etap proje çalışması tamamlandı. Kati proje çalışmaları bu yıl ortasına kadar tamamlanacak inşallah sonra da yapım aşamasına geçilecek arz ederim.” ifadelerini kullandı.

'Trafik akışını rahatlatacak bir yol gerekiyor'