Trabzon'daki zirvede dikkat çeken 'Erciyes' örneği…

Türkiye'nin gözde kayak merkezlerinden olan ve yapılan çalışmalarla yaz kış demeden milyonlarca turisti ağırlayan Erciyes, Trabzon'da örnek gösterildi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Trabzon'daki zirvede dikkat çeken 'Erciyes' örneği…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezi’nin organize ettiği ve MÜSİAD Trabzon Şubesi ev sahipliğinde Trabzon'dan Dünyaya Turizm Zirvesi gerçekleştirildi. Zirveye Kayseri’den AK Parti Milletvekili Murat Cahid Cıngı da katıldı. 

“Doğu Karadeniz’de kış turizmi” başlığı altında açıklamalarda bulunan Milletvekili Cıngı, Türkiye’de kış turizm potansiyelinin heba edildiğini söyleyerek, “Dağ ve kış turizminin bölgesel kalkınmayı tetikleyen en önemli turizm çeşidi olduğunu her ortamda vurgulamaya gayret ediyoruz. Önümüzde delilli, ispatlı Avusturya, Fransa, İtalya gibi örnekler var. Türkiye’de Erciyes Kayak Merkezi örneği var.” dedi. 

Trabzon'da 'Erciyes' örneği…

Konuşmasında Erciyes’te 12 aya çıkarılan turizm hareketliliğinden bahseden Cıngı, “Doğu Karadeniz Bölgemizdeki turizm hareketliliğinin 12 aya uzamasında kış turizminin muhtemel katkılarını Kayseri Erciyes örneği ile anlatmaya çalıştık.” ifadelerini kullandı. 

Cıngı, turizm konusunun milli bir mesele haline getirilmesi gerektiğinin altını çizdiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “DOKA bölgesinde oluşacak bir kış turizm hareketliliğinin Ayder, Uzun Göl, Sümela gibi turizm unsurlarıyla Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Artvin vilayetlerimizin yazın yaşanan turizm gelirini çok daha artıracağı gün gibi ortada. Ayrıca muhteşem yaylaların merkezi Karadeniz’de dağlara yapılacak yatırım dört mevsim hatırı sayılır bir geliri de tetikleyecektir. 

Turizm gelirimizi 100 milyar dolara çıkarmak istiyorsak bu konuya milli bir mesele yaklaşımı sergilememiz şart. Karadeniz başta olmak üzere Türkiye’nin belirli bölgelerine mantıklı, rantabl ve iyi yönetilecek kayak merkezleri oluşturmak ülkemizin turizm ve spor geleceğinin şekillenmesinde büyük etkiler uyandıracaktır.”