Torpilli hat 235 bin 835 kez arandı

Kocasinan Belediyesi'nin vatandaşların talep ve isteklerini en hızlı şekilde tespit ve çözümünü amaçlayan Çözüm Merkezi'ni 7 yılda 235 bin 835 kez arandı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 2016 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Çözüm Merkezi'nin vatandaş ile belediye arasında bir iletişim kanalı olduğunu vurguladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Torpilli hat 235 bin 835 kez arandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, basın mensuplarıyla bir araya geldiği basın toplantısında “Torpilli Hat” olarak adlandırdığını Çözüm Merkezi’nde gelinen noktayı kamuoyu ile paylaştı. Projenin 25 Ağustos 2016 tarihinde hayata geçirildiğini belirten Çolakbayraktar, “25 Ağustos 2016 yılında hayata geçirdiğimiz Çözüm Merkezi, torpilli telefon numarasıdır. Çünkü vatandaş benden bir talepte bulunduğu zaman bende 0(352) 222 70 00’nolu numarayı arayıp, söylüyorum. Bundan dolayı torpilli hat diyoruz. Herkesin rahatlıkla ulaşabileceği ve herkesin belediyeyle olan taleplerini bu hat üzerinden yönetebileceği bir telefon numarasıdır. Bir telefonla belediyenin tüm birimlerine ulaşabileceğiniz ve hizmeti vatandaşın ayağına götüren bir iletişim hattıdır. Biz diyoruz ki; ‘Kocasinan Belediyesi’ne ve ‘Başkana’ her turlu ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda bu uygulama ilçe sakinlerimizle belediyeyi birlikte yönetme tarzıdır. Vatandaşlarımızın beklentilerini isteklerini ve taleplerini yerine getirebiliyorsak, vatandaşlarımızı mutlu edebiliyorsak yönetim tarzı olarak doğru bir yönetim sergiliyoruz demektir. Bu anlayışı da sahaya yansıtma noktasında atmış olduğumuz önemli adımlardan bir tanesidir” dedi. 

 

VATANDAŞIMIZ BAŞ TACIMIZ
 “Vatandaşımız, bizim baş tacımızdır. Vatandaşımızı önemsiyoruz ve beklentilerini hızlı bir şekilde karşılamak için Çözüm Merkezi ile sonuç odaklı çözüm üretiyoruz” diyen Çolakbayraktar, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Özellikle pandemi süreci gibi hiç evinden çıkamayan vatandaşımızın yanında olduk. Yani Kocasinan Belediyesi hiç düşünmediğiniz zaman ansızın yanınızda oluyor. Sadece talep değil, zaman zaman vatandaşımızın memnuniyetini ve teşekkürlerini alıyoruz. Ayrıca Çözüm Merkezinin yazılımı tamamen belediye personelimiz tarafından yapılmış olan bir sistemdir. Her türlü iletişim kanalından bizlere ulaşılıyor. İlçe sakinlerimiz, isteklerini yüz yüze iletebilmenin yanı sıra her türlü iletişim kanalı; sosyal medya, Kocasinan Belediyesi’nin web sitesi, mobil uygulamalı cep telefonu ve Watsapp hattı 0(352) 222 70 00’ nolu telefon numarasından her şekilde belediyeye anında ulaşabiliyor. Kocasinan Belediyesi hem 7/24 saat çalışan bir belediye hem de 7/24 saat ulaşılan bir belediyedir.” 
VATANDAŞ, ANINDA ÇALIŞMALARI ÖĞRENİYOR
Yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar; “Fen İşleri Müdürlüğü’müzün sahadaki yapmış olduğu bütün çalışmaları, Kocasinan Belediye’mizin wep sitesi www.kocasinan.bel.tr adresinde açtık ve vatandaşımızın takibine sunduk. Vatandaşlarımızı, yapılan çalışmanın hangi aşamada olduğunu ve hangi mahallede ne yapılıyorsa sürecin tamamı hakkında bilgilendiriyoruz. Bu noktada 2016 yılından bu zamana kadar toplam 235 bin 835 kayıt aldık ve buda ayda 3 bin 973 talep geldiğini gösteriyor. En çok talebin olduğu konulardan bazıları ise yol, asfalt, park, kentsel dönüşüm, ilaçlama gibi çalışmalar oluyor. 13 personelle bu çalışmaları ürütüyoruz” şeklinde konuştu.