Tornacı Celal Amca birikimleriyle yaptırdı: ilk ve tek

Hayırseverliği ile bilinen Kayseri'de Tornacı Celal Amca'nın birikimleriyle yaptırdığı Kayseri'nin ilk ve tek 'Eğitim Aile Sağlık Merkezi' olan Celal Aysel Küçükşahin Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Tornacı Celal Amca birikimleriyle yaptırdı: ilk ve tek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hayırseverlerin katkılarıyla yapılan kamu yatırımları hız kesmiyor. Bu kez de Tornacı Celal Amca’nın birikimleriyle yaptırdığı Kayseri’nin ilk ve tek ‘Eğitim Aile Sağlık Merkezi’  olan Celal Aysel Küçükşahin Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Tornacı Celal Amca birikimleriyle yaptırdı: ilk ve tek

Erkilet Osmangazi Mahallesi’ndeki Aysel Küçükşahin Aile Sağlığı Merkezi açılış törenine; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilli Murat Cahid Cıngı, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar,  AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Tornacı Celal Amca birikimleriyle yaptırdı: ilk ve tek
Sosyal belediyeciliği ön plana çıkartan önemli projelere imza attıklarını ve mutlu insanların yaşadığı bir şehir için çalıştıklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Osmangazi Mahalle’mizdeki aile sağlık merkezimiz hayırlı uğurlu olsun. Öncelikle hayırseverimiz Celal Amcamıza ve Aysel Teyzemize teşekkür ediyoruz. Bölgemize onlarca tesis ve çalışma yaptık. Hemen yanı başımızda kur’an kursu, Tacir ailesinin kazandırdığı 6 adet 112 Acil tesisi, polis karakolu gibi sosyal donatıları bölgemize kazandırdık. Hiç vazgeçmediğimiz ve en önemli işlerimizden bir olan yeşil alan konusunda 168 bin metrekare yeşil alanı ve 35 yeni parkı bölgemize hayırlı uğurlu olsun. Sadece Osmangazi Mahallesi özelinde bunları yaptık. Vatandaşlarımıza hizmet etmek bizim görevimizdir. Bakanımızla, milletvekillerimizle, büyükşehir ve diğer ilçe belediye başkanlarımızla hemşehrilerimize hizmet ediyoruz. Bütün kaygımız, Kocasinan’ı ve Kayseri’yi daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek ve vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet edebilmektir. Nihayetinde mutlu insanların yaşadığı bir şehir için çalışıyoruz”


İlk ve tek

Celal Aysel Küçükşahin Aile Sağlığı Merkezi hakkında da bilgiler veren Çolakbayraktar, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu vesileyle 5 hekimli olarak inşa edilen aile sağlık merkezi, önümüzdeki günlerde bir aile hekimi de görevine başlayacak ve 4 hekim hizmet verecek. Özellikle bu aile sağlık merkezinin bir özelliği var. Eğitim aile sağlık merkezi, Kayseri’de ilk ve tektir. Benzerleri Türkiye’de başka şehrimizde var ama şehrimizde ilktir. Buradaki farklılık, bu merkezde 3 akademisyen yani aile sağlığı hocası ve asistan burada hizmet veriyor. Aile sağlık merkezinin yanı sıra bir eğitim merkezi olarak kullanılıyor. Bundan dolayı sağlık camiasına teşekkür ediyorum” 

Tornacı Celal Amca birikimleriyle yaptırdı: ilk ve tek


Hizmeti ayağa getirme anlayışı içinde birlik ve beraberlik içinde çalışmalar yürüttüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok şükür bereketli bir şehir. Yatırımdan yatırma hizmetten hizmete koşan bir anlayışla çalışıyoruz. Elbirliğiyle şehrimize nice hizmetler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Kendimiz için kavgaya sebebiyet vermedik

Tornacı Celal Amca birikimleriyle yaptırdı: ilk ve tek

Kendilerinin 1994’te belediye gelmesinden önce ideolojik belediyeciliğin hakim olduğunu belirten Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “O ideolojik dönemde tüm Türkiye'de olduğu gibi ne yazık ki üzülerek söylüyorum. Kayseri'de de o günkü solu temsil edenler ya Rusya hayranıydı ya Çin hayranıydı. Ya Arnavutluk'ta bir sapık Enver Hoca denirdi ama hocalıkla ilgisi yok. Sokaktaki çocukları çevirirler. Annen baban şöyle yapıyor mu diyerek sorguya çekip babalarına asarlardı. Öyle bir Enver Hoca vardı. Onun hayranlarıyla doluydu. Ya da ta Kuba'daki Castro'nun hayranları vardı bu memlekette. Ne yazık ki kurtarılmış mahalleler vardı. Onun üzerine biz geldik, hizmet ettik. ‘İnsan odur ki bırakabilir eser. Eseri olmayanın yerinde yerler eser’ diyor. Şair. Çok şükür eser bıraktık. Bugünlere geldik. Aynı hizmet kervanı devam ediyor. Belediyelerde aynı anlayış devam ediyor. Otuz sene geçti aradan. Elinizi vicdanınıza koyun. Bir şey soracağım ben. Bir gün olsun.Valimiz de milletvekillerimiz de, belediye başkanlarımıza bir tek kavgamızı gördünüz mü? Mutlaka anlaşamadığımız konular olmuştur. Tartıştığımız konular olmuştur. Ama bu toplum için. Asla kendimiz için bir kavgaya sebebiyet vermedik. İlle de ben olacağım diyerek bir kavganın parçası olmadık. Uyum içerisinde çalıştık. Memduh Ağabeyin dediği gibi. Ve bu şehre hizmet ettik elhamdülillah. Bugün parmakla göster şehirlerin başında geliyor Kayseri. Şehircilik olarak, imar olarak, gerek sanayide, ticarette, kültürde, sanatta, sporda, her bir alanda Kayseri ileriye doğru gidiyor. Bundan dolayı da iftihar ediyoruz. Elimizden ne geliyorsa onu da yapıyoruz”. 

Tornacı Celal Amca birikimleriyle yaptırdı: ilk ve tek