Tomarza'da rekor zam!

Tomarza Belediye Meclisi oy çokluğu ile rekor zamma imza attı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Tomarza'da rekor zam!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bir zam haberi de Tomarza’dan geldi. Kurban Bayramı yaklaşırken Tomarza Belediye Meclisi  oy çokluğu ile rekor zamma imza attı. Osman Koç başkanlığında toplanan Tomarza Belediye Meclisi’nin gündem maddelerinden biri de büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesim ücretlerinin belirlenmesiydi. Yapılan görüşmeler sonucu geçtiğimiz yıl 290 TL olan büyükbaş kesim ücreti 1500 TL’ye çıkartılırken; geçtiğimiz yıl 65 TL olan küçükbaş kesim ücreti ise 500 TL’ye yükseltildi.

Diğer ilçelerden daha ucuz

Başkan Koç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘Orada bizim iki tane personelimiz var. Bir de aracımız var. Kesim yapıldıktan sonra aracımızla dağıtımını yapıyoruz. Diğer ilçelerle de kıyasladığımız zaman fiyatlar çok aşağıda. Nihayetinde orada da bir işlem yapılıyor ve o personelin bir gideri var. O binanın bir gideri var.’ diye konuştu.  AK Partili meclis üyelerinin karşı çıktığı yeni düzenleme İyi Partililerinin oylarıyla, oy çokluğu ile karara bağlanarak, hayata geçti. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesim ücretlerinin artışına gerekçe olarak da personel ve sabit giderlerin artışları gösterildi.