TOKİ konut satacak! Listede Kayseri de var

TOKİ Kayseri'de konut satacak. Konuyla ilgili olarak açıklama geldi. 26 ilde yapılacak ihale 7-8 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

TOKİ konut satacak! Listede Kayseri de var
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından aralarında Kayseri'nin de yer aldığı 26 ilde 132 konut ve 29 ilde 296 işyeri satışa sunuldu. 296 adet işyeri müzayedesi 7 Şubat 2024 günü, 132 adet konut müzayedesi ise 8 Şubat 2024 günü gerçekleştirilecek. İstekliler açık artırmaya internet üzerinden de katılabilecek.Konut ve dükkanlar açık arttırma ile ihale edilecek ve vadeli satışa sunulacak. TOKİ yönetimi, ev ve işyeri sahibi olmak isteyen vatandaşlara ihaleye katılma çağrısı yaptı. 
 

TOKİ konut satacak! Listede Kayseri'de var

Kısa adıyla TOKİ olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı, özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşu olarak biliniyor. 1984 yılında Genel İdare dışında Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı kurulmuştur. Sonraki yıllarda hem ismi hem de faaliyet alanlarında değişiklikler olmuştur. Kurumun amacı 'dar ve orta gelirli vatandaşların nitelikli konut ihtiyacını karşılamak' olarak ifade ediliyor.