Ticaret Odası'nda Ali Alkan şoku...

 Kayseri Ticaret Odası'nda neler oluyor? MHP'li Meclis üyelerinde istifa hazırlığı iddiası…

Ticaret Odası'nda Ali Alkan şoku...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Odası’nda (KTO)  yapılan seçimlerin ardından oluşturulan yeni yönetimde Cumhur İttifakı’nın kritik ismi Ali Alkan’ın liste dışı bırakılması akıllarda soru işaretleri bırakırken, tartışmaları da beraberinde getirdi.
ALKAN'IN YER ALMAMASI ŞAŞKINLIK YARATTI
Bazı meclis üyeleri, “Ali Alkan’ın yönetimde olmadığını yönetim oylaması sırasında öğrendik ve şaşırdık, böyle bir şey beklemiyorduk, sebebi nedir merak ediyoruz.” şeklinde görüş belirtti. Kayseri Ticaret Odası'nda  yeni yönetimin açıklanmasının ardından tartışmalar alevlendi. 
DELİKAN'DA YER ALMADI
Bir önceki yönetimde yer alan isimlerin tamamına yakını yeniden yönetimde görev alırken meclis üyesi yazılmayan Nuh Mehmet Delikn'ın yanı sıra meclis üyesi seçilen Ali Alkan’ın  da yönetime alınmaması dikkat çekti. Odaya yakın çevreler, "Bir önceki yönetimde olup bu yönetimde yer almayan Nuh Mehmet Delikan’ın yeniden meclis üyesi olmaması nedeniyle yönetimde bulunmamasının olağan bir sonuç" olduğunu belirtirken, 29’uncu Mimar Mühendisler Meslek Komitesi’nden yeniden Meclis üyesi seçilen Ali Alkan’ın bu yönetimde yer almaması ise şaşkınlığa neden oldu.
Nuh Mehmet Delikan’ın ve Ali Alkan’ın yazılmadığı yeni yönetime giren isimler de dikkat çekti. Bu iki ismin yerine istikbal Mobilya’nın Genel Müdürü Mehmet Ali Yörük ile Ahmet Emre Sönmez’in yeni yönetim kurulu üyeleri olarak yönetime girdiği görüldü.
Ticaret Odası çevrelerinde, “Nuh Mehmet Delikan zaten meclis üyesi yazılmadı, İstikbal Mobilya Genel Müdürü Mehmet Ali Yörük onun yerine yönetime girdi diyelim. Peki Ahmet Emre Sönmez kimdir? Referansı CV’si nedir ki Cumhur İttifakı'nın kilit ismi Ali Alkan liste dışı bırakıldı da Sönmez yönetime girdi” yorumları yapılıyor ve bu gelişmenin perde arkası merak ediliyor. 
Öte yandan MHP camiadasının tanınmış isimlerimden Ali Alkan’ın yönetimde listedışı kalması bazı MHP'li meclis üyelerinde de rahatsızlığa neden oldu.Bazı üyelerin tepki olarak Meclis Üyeliklerinden istifayı düşündüğü de iddia edildi.