Test uçuşunu sorunsuz tamamladı…

TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA3 için Milli Savunma Komisyon Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi, 'Türkiye, ilklere imza atmaya devam ediyor' dedi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Test uçuşunu sorunsuz tamamladı…

Milli Savunma Komisyon Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, test uçuşunu sorunsuz gerçekleştiren insansız savaş uçağı ANKA3’ün videosunu paylaşarak, “Bu başarıyı gerçekleştiren, katkı sağlayan herkesi kutlarız. Daha nice başarılara…” dedi.
Milli Savunma Komisyon Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi, “X” sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ANKA3 insansız savaş uçağı hakkında şunları söyledi: “Türk savunma sanayisi bünyesinde gerçekleşen birbirinden değerli projelerle Türkiye, ilklere imza atmaya devam ediyor. Test uçuşunu başarıyla gerçekleştiren, tasarım ve teknoloji harikası insansız savaş uçağı ANKA3, ülkemize ve asil milletimize hayırlı olsun. Bu başarıyı gerçekleştiren, katkı sağlayan herkesi kutlarız. Daha nice başarılara…” dedi.

ANKA-3 İnsansız Savaş Uçağı (MİUS)

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen delta kanatlı, jet motorlu, Muharip İnsansız Savaş Uçağıdır. ANKA-3 İHA jet motoru sayesinde daha hızlı, yüksek faydalı yük taşıma kapasitesine sahip kuyruksuz yapısı ile radarda daha az görünür bir İHA sistemidir. Yeni nesil İHA sistemi olan ANKA-3, keşif, gözetleme ve istihbarat; farklı hava-yer mühimmatları ile taarruz; hava-hava mühimmatları ile düşman helikopter, pervaneli uçak, İHA’larına angaje olarak av taraması; düşman RF yayımı yapan radar ve hava savunma sistemlerini etkisiz hale getirme; hava ve karada dost kuvvetlere himaye; sinyal ve haberleşme istihbarat; elektronik harp; diğer dost unsurlarla beraber operasyon ve haberleşme rölesi gibi bir çok görevin yerine getirebilecektir.

Mühimmatlı konfigürasyonda ANKA-3 sistemi, gövde içerisindeki iki istasyonun her birinde 650kg, kanat iç istasyonlarının her birinde 650kg, dış istasyonlarının her birinde ise 100kg mühimmat taşıyabilecektir. Böylelikle, günümüzdeki İnsansız Hava Araçlarında en sık kullanılan mühimmatlardan, SOM-J, MK-82 ve MK 82 sınıfı, SDB gibi büyük mühimmatlara kadar pek çok seçeneğin entegrasyonu sağlanabilecektir.

ANKA ve AKSUNGUR İHA’da kullanılmakta olan yer sistemleri temel kabul edilerek üzerine ek yeni yazılım sistemi entegre edilmiştir. Bu kapsamda ANKA-3 sistemi, ANKA ve AKSUNGUR ile birlikte aynı yer sistemleri ile kontrol edilebilecektir. Böylelikle bu üç sistemin ortak görevlerinin birbirini tamamlayan unsurlar olarak kullanımının da önü açılmıştır. ANKA-3 sisteminde düşük by-pass’lı Turbofan motor kullanılmaktadır.