TERMİNALDE 'SAYMAN' YASAĞI!

TERMİNALDE 'SAYMAN' YASAĞI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Otobüsçüler ve Yazıhaneciler Derneği Başkanı Hasan Kolbaşı, terminalde 35 saymanın işsiz kaldığını söyledi. Alınan karar gereği saymanlığın yasaklandığını belirten Kolbaşı, “Şu an bizler de rahatladık” dedi. Diğer yandan İşletme sahipleri de bu karardan memnun olduklarını belirtti.

 Şehirlerarası Otobüs Terminalinde alınan karar ile ilgili haber merkezimize konuşan Kayseri Otobüsçüler ve Yazıhaneciler Derneği Başkanı Hasan Kolbaşı, “Terminalimizde 35'e yakın sayman arkadaşımız vardı ama şu anda işsiz kaldılar. Esnaf olarak biz bu konuya saygı duyuyoruz, ama buraya gelen polis arkadaşlarımız kendimizi dernek olarak izah ettiğimiz halde yazıhanemizin içinde bize müdahale edip ceza yazıyorlar. Burada her dakika her saat otobüs kaldırıyoruz ve vatandaşa hizmet ediyoruz. Emniyetimizin aldığı tedbirlerle alakalı görüşlerimizin iyi olduğunu söylüyoruz ve şu anda rahatladık bizlerde. Emniyet Müdürümüzden rica ettiğimiz bir şey var polis arkadaşlar bir saymanla içerde ki arkadaşlarımıza müdahale etmesinler. Vatandaşlarımız da kendilerini rahatsız edecek birisi olmayınca oldukça memnun oldukları gözüküyor, ama bunlar yapılmadan önce bir toplantı yaparak 'bunları bunları yapacağız' deselerdi biz de kendimize göre tedbirlerimizi alırdık. Biz burada ticaret yapıyoruz müşteriye ne kadar saygılı olursak biz o kadar para kazanırız. Kayseri halkı da çok rahatlıkla terminale gelip gidebilirler. Bundan sonra herhangi bir şikayetleri olmayacağına garanti veriyoruz."

“YOLCULARIMIZ DA ESNAF DA RAHATLADI”

İşletme sahibi Serdar Kolukırık da konuyla ilgili olarak hem esnafın hem de yolcuların rahatladığını belirtti. Kolukırık, "Yıllardır otogarda işletmeciyiz. Emniyetin almış olduğu tedbirler tabii ki çok iyi oldu halkımız ve yolcularımız bu yeni tedbirlerden oldukça memnunlar. Yıllardan beri bir şikayet söz konusuydu. Otogarımıza huzur geldi hepimiz rahatladık. Yolcularımız rahatladı esnafımız da rahatladı. Bu konuda Valimize ve Emniyet Müdürümüze, Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu emniyet tedbirlerinin de sürekliliğini istiyoruz” dedi. Haber: Hüseyin Göktaş