Terminal çıkmazı!

Terminal çıkmazı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Develi ilçesinde imar planında “oto park ve yol ” olarak görüldüğü belirtilen alana imar değişikliği ile birlikte terminal binası yapılması konusu mahkemelik oldu. CHP Develi İlçe Başkanı Mehmet Künyeli, imara aykırı plan tadilatı yapıldığını savunarak, yargı mücadelesi başlattı.  Kayseri 2. İdare Mahkemesi de bu yöndeki başvuruyu haklı bularak, Büyükşehir Meclisince alınan kararın iptali ve bu kapsamda “Yürütmenin durdurulması” yönünde oy birliği ile karar verdi.

“MAHKEMENİN KARARINDA YASAYA AYKIRILIK YOK”

Konu daha sonra Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne taşındı.  Mahkeme Belediyenin  yaptığı itirazı görüştü.  Bölge İdare Mahkemesi , “Mahkemece yürütmenin durdurulması isteminin kabulü yolunda verilen kararda yasaya aykırılık bulunmadığından itiraz isteminin 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü kanununun 27. maddesinin 7. fırkası uyarında reddine” yönünde karar verdi.

“MAHKEME KARARINA RAĞMEN İNŞAAT SÜRÜYOR”

Yaşanan bu yöndeki gelişmeyi değerlendiren CHP Develi İlçe Başkanı Mehmet Künyeli de, mahkemenin kararına rağmen söz konusu alanda inşaatın zaman zaman sürdüğünü belirterek, “Burada yargının kararına saygı duyulmuyor, uygulanmıyor.  Burası imarda otopark alanı. Ne yazık ki imar planına uygun olmayan bir şekilde hareket ediliyor. Biz de Cumhuriyet Başsavcılığına mahkeme kararına uymayarak, ‘ben yaptım oldu, ben bildiğimi yaparım’ diye hareket eden sorumlular hakkında suç işlendiklerini belirterek, itirazda bulunduk” diye konuştu. Haber: Cafer ZENGİN