Telefon kullanım izin harcı 20 bin TL oldu!

Gurbetçisiyle ünlü olan Kayseri'de yurt dışından telefon getiren gurbetçilerin getirdiği telefonların kayıt izni harcı artırıldı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Telefon kullanım izin harcı 20 bin TL oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de telefon tutkunlarına kötü haber geldi. Kayserili gurbetçiler Kayseri’de yakınlarına getirdiği telefonların kullanım izni harcı artırıldı. Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı 20 bin Türk Lirası olarak yeniden belirlendi.
Katma Değer Vergisine yapılan artıştan sonra bir artış da 492 sayılı Harçlar Kanuna bağlı (9) sayılı tarife “Sürücü belgesi harçları” başlıklı bölümü hariç olmak üzere tarifelerde uygulanan maktu harç tutarlarıda yüzde 50 oranında artırıldı.
492 Sayılı Harçlar Kanununa bağlı tarifelerde yer alan maktu harç tutarının yüzde 50 oranında artırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre; 02.07.1964 tarihli 492 sayılı Harçlar Kanuna bağlı (9) sayılı tarife “Sürücü belgesi harçları” başlıklı bölümü hariç olmak üzere tarifelerde uygulanan maktu harç tutarı yüzde 50 oranında artırıldı. Karar ile birlikte yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı 20 bin Türk Lirası olarak yeniden belirlendi.